Avontuurlijk zeilen met tallship Thalassa

Wij zeilden in 2 weken van Belfast naar Galway voor €1465,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Dit is inclusief 3 maaltijden per dag, thee en koffie. Exclusief de excursies en activiteiten en vluchten. Kijk voor meer info op de websites van Whiskey Zeilreizen en Tallship Thalassa.

De reis

Easyjet vliegt dagelijks van Amsterdam naar Belfast. De luchthaven van Dublin is vanuit Galway per bus te bereiken. Aerlingus vliegt dagelijks van Amsterdam naar Dublin.

Geld

In Noord-Ierland betaal je met de Engelse pond. 1 euro = 0,78 pond. Euro’s worden meestal geaccepteerd. In Ierland betaalt men met euro’s, maar ook ponden worden er meestal geaccepteerd.

Handige adressen

Kijk voor algemene info op de toeristenwebsites van Ierland en Noord-Ierland. Shearwater Sea Kayaking organiseert trips per kajak langs de Ierse kust. Alles over abseilen, klimmen en coasteering vind je op de website Adventure West. Ga naar Go Explore Hostel voor overnachten en eten op Clare Island.

This is an image

Belfast en Derry/Londonderry

Sinds het einde van ‘The Troubles’ beleven Belfast en Derry/Londonderry een periode van bloei. Het centrum van beide steden is uitnodigend met trendy pubs en restaurants. Londonderry is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Doen in Belfast:

  • Blackcab Political Tour. In een oude taxi met gids langs het oude strijdtoneel van Shankill Road en Falls Road.
  • Vis eten bij de Mourne Seafood Bar in Bank Street en daarna een pint drinken bij de buren, Kelly’s Cellars, de oudste pub van Belfast.
  • De Titanic Experience: een interactief museum op de plaats waar de Titanic gebouwd werd.
  • Verse producten kopen of gewoon lekker struinen op St. George’s Market.

Doen in Londonderry:

  • Bezoek de Bogside Inn, de voormalige IRA pub, het Free Derry Museum en wandel langs de muurschilderingen door de Bogside.
  • Twee keer per dag vertrekt er een gratis stadswandeling bij het Convention Center.
  • Geniet van een maaltijd met een pint bij Badger’s Bar, 16-18 Orchard Street.

Deze reiswijzer hoort bij het verhaal over de zeilreis langs Ierland in National Geographic Traveler 1-2014.