India

Dineren diep onder water in India

Een hapje eten in een glazen bubbel omringd door liters water en duizenden vissen? Het kan nu bij dit nieuwe onderwaterrestaurant in India. donderdag, 9 november

Door Willeke van Doorn

Op het eerste gezicht lijkt dit restaurant in India er een zoals vele anderen. Maar schijn bedriegt. Vanuit het restaurant daal je af naar een tunnel die op zes meter onder de grond ligt in een levensgroot aquarium. In de tunnel, die een oppervlakte heeft van ongeveer 280 vierkante meter en plaats biedt aan zo’n 150 gasten, kun je een hapje eten terwijl je aan alle kanten vissen voorbij ziet zwemmen.

The Real Poseidon ligt in de stad Ahmedabad in de staat Gujarat in het westen van India en is een concept van zakenman Bharat Bhatt, die het restaurant nu samen met zijn vrouw runt. De tank waarin het restaurant ligt, is gevuld met 150.000 liter water en zo’n 4000 verschillende vissoorten uit de regio. Die visjes zal je overigens niet terug zien op je bord. De kaart van het restaurant is volledig vegetarisch en bestaat uit gerechten uit de Indiase, Thaise, Chinese en Mexicaanse keuken. 

Helemaal uniek is het concept niet, elders ter wereld kun je ook al een hapje eten onder water. Bij Subsix,  een exclusief restaurant slash nachtclub in de Maldiven, ontbijt je op zes meter diepte met champagne. Ook bij het Ithaa Undersea restaurant van het Conrad resort, eveneens in de Malediven, kun je in een glazen bubbel onder water lunchen, dineren of een cocktail drinken.

Lees meer