Highlights India

Een enorme diversiteit aan landschappen en culturen maakt van India een bestemming die blijft verwonderen en verbazen. Dit zijn de highlights!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Tuul & Bruno Morandi, Corbis, HH

1. Taj Mahal

Iedereen zal in zijn leven geconfronteerd worden met beelden van dit wit marmeren gebouw in Agra. Een bezoek aan de Taj Mahal is echter niet in een foto te vangen. Een dertig meter hoge zandstenen doorgang leidt tot de binnenplaats, die beschreven is met verzen van de Koran. De veertig meter hoge minareten, decoratieve tuinen en versieringen van marmer en edelstenen maken de Taj Mahal een van de indrukwekkendste bouwwerken ter wereld. 

De Taj Mahal in Agra. 
Foto door Michael Melford, Corbis, HH

2. (New) Delhi

De hoofdstad van India ligt vol met restanten van verloren koninkrijken. Deze tempels, forten en mausoleums gaan tegenwordig hand in hand met een stadsbeeld van wolkenkrabbers en enorme winkelcentra. Het zijn de verstopte plekken – zoals stoffige bazaars, de Lodi Gardens en lokale eettentjes – die Delhi het meest aantrekkelijk maken, en deze zijn prima te verkennen door een tourgids of een fiets te huren.

Een marktverkoper in New Delhi.
Foto door Franck Guiziou, Hemis, HH

3. Goa

Witte zandstranden, palmbomen en een sprankelende zee: Goa heeft alle nodige ingrediënten om jaarlijks miljoenen zonzoekers aan te trekken. De relaxte bevolking en serene omgeving maken dit een van de meest ontspannen bestemmingen in India. Maak een wandeling langs de watervallen, eeuwenoude kathedralen en specerijenplantages, en proef in de avond de bijzondere smaken die samen komen in de keuken van Indiase en Portugese invloeden.

4. Mumbai

Een van de grootste sloppenwijken van Azië, het duurste huis ter wereld, en het meest uitgestrekte stuk regenwoud in een stedelijk gebied: Mumbai is een vurige smeltkroes van paradoxen. In het buitenland vooral bekend vanwege de filmindustrie en de vervuiling, maar onder dit kleine laagje van glamour en vuil ligt een wereld aan verborgen culturele schatten: tempels, bazaars, toprestaurants en hippe nachtclubs verwelkomen bezoekers in deze unieke stad.

Rambagh Palace, Jaipur.
Foto door Amy Toensing, Corbis, HH

5. Jaipur

Rajasthan is zonder twijfel de flamboyantste staat van India, en in hoofdstad Jaipur wordt dit kleurrijke imago hartelijk gevierd. Kleurrijke, chaotische straten leiden naar majestueuze bouwwerken zoals het paleis Hawa Mahal, het waterpaleis Jal Mahal en Amber fort. Omdat veel van deze gebouwen roze zijn, kent Jaipur ook wel de bijnaam: ‘De Roze Stad’.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Moderne juweeltjes: 10 musea met een spectaculaire architectuur
Reizen
Ontdek Hongkong als een Nat Geo Explorer
Fotografie
Verstilde foto’s van een mystiek ‘maanland'
Malta
Malta in beweging: Hoe verleden en toekomst samengaan
India
Culinaire treinreis door India

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.