Het Indonesische eiland Bali is groter dan Noord- en Zuid-Holland bij elkaar, en telt meer dan 4 miljoen inwoners. Bali is het enige eiland van Indonesië waar het grote merendeel van de bevolking hindoeïstisch is. Je zult hier dus unieke tempels (Pura) en tradities tegenkomen, die ook binnen Indonesië bijzonder zijn. Bezoek deze 6 plekken op het eiland om verzekerd te zijn van een complete Balinese ervaring!

---
Wil je ook naar Bali? Bekijk deze 15-daagse privérondreis Bali van FOX!
---

1. Ubud

Omgeven door gelaagde rijstplantages in het hart van het eiland ligt het culturele centrum van Bali: de plaats Ubud. Al het beste van Bali is hier verzameld, van adembenemende natuur tot aangrijpende musea. Hier kan je perfect cultuur snuiven en deelnemen aan lokale activiteiten. Maak een fietstochtje rond het dorp, neem deel aan een kookles of yogaklas, en ga op zoek naar de perfecte souvenirs.

This is an image

2. Bedugul

Deze plek aan het Bratanmeer is misschien wel de meest idyllische locatie op het hele eiland. Het Bratanmeer is een belangrijke irrigatiebron voor de rest van het eiland. Hier ligt dan ook de tempel Pura Ulun Danu Bratan, gewijd aan de hindoeïstische watergodin. Het tempelcomplex, verdeeld over verschillende eilanden in het meer, werd gebouwd in 1633. Het gelaagde dak van de grootste tempel geeft de wonderschone omgeving een bijna buitenaards karakter.

This is an image

3. Tenganan

Tot de jaren zeventig stond het dorpje Tenganan Pegringsingan bekend als een van de meest afgelegen gebieden in Indonesië. Met de toename van het toerisme, veranderde het dorp enorm. Desalniettemin zijn de tradities en ceremonies van de eeuwenoude Balinese cultuur hier nog duidelijk zichtbaar. Leer over de traditionele nijverheidsvormen van het eiland, zoals de weeftechniek. Tijd over? Bewandel het 7 kilometer lange voetpad naar het serene Waterpaleis van Tirtagangga, waar je kan badderen in het vorstelijke bassin.

This is an image

4. Pura Meduwe Karang

Het noorden van Bali is minder toeristisch dan het zuiden, maar biedt eveneens oogstrelende natuurgebieden en tempels. Pura Meduwe Karang ligt vlakbij de stad Singaraja aan de noordkust van het eiland. De tempel is gewijd aan de god van de aarde en is rijkelijk versierd met indrukwekkende beelden, hoge zuilen en reliëfs. Een beroemd en merkwaardig reliëf beeldt een figuur op een fiets uit. Waarschijnlijk is dit de Nederlandse kunstenaar en etnoloog W.O.J. Nieuwenkamp, die in 1904 op de fiets het eiland verkende – een schouwspel dat in die tijd voor nogal wat verbazing gezorgd zal hebben.

5. Denpasar

Wie Bali bezoekt, zal hoe dan ook in de hoofdstad van het eiland terechtkomen. De ogenschijnlijke chaos in Denpasar lijkt misschien afschrikwekkend. Wie de markten, het museum en de parken bezoekt, ontdekt daarentegen een vriendelijke en aantrekkelijke kant van Bali. Tijdens het jaarlijkse Bali Arts Festival in juli en augustus verandert Denpasar in een feestelijk openluchtmuseum met tal van tentoonstellingen en culturele opvoeringen.

This is an image

6. Lovina

Indonesië kent veel waanzinnig mooie stranden, maar kustplaats Lovina is een bezoek waard om meer dan alleen het witte zand. Het is bijvoorbeeld een van de beste plekken op Bali om dolfijnen te spotten. De vrolijke zeezoogdieren zijn een belangrijke attractie op dit deel van Bali. Volgens velen is het langgerekte strand van Lovina ook de juiste plaats om te genieten van Bali's mooiste zonsondergang. Backpackers komen bovendien naar deze bestemming voor de hippe cafés met livemuziek.

This is an image


---
Wil je zelf je reis aanpassen naar dit prachtige eiland? Bekijk dan deze 15-daagse privérondreis Bali van FOX!
---