Weinig heiligdommen zijn zo indrukwekkend als de Borobudur op Java, Indonesië. Dit boeddhistische tempelcomplex werd gebouwd in de achtste eeuw en staat nu op de Unesco’s werelderfgoedlijst. Het monument is het grootste boeddhistische monument op aarde. De enorme stoepa, het opmerkelijke detail in de versieringen en de vulkanische achtergrond geven deze plek een dramatische uitstraling zoals je die niet vaak tegenkomt.

This is an image

De tempel zelf is versierd met 2.672 reliëfs en ruim 500 Boeddhabeelden. De gedetailleerde architectuur staat symbool voor de reis naar het Nirwana. Invloeden op de bouwstijl komen uit de boeddhistische, Indiase en Javaanse hoek. Voor veel boeddhisten is Borobudur daarom een pelgrimsoord.

This is an image

Wie even wil ontsnappen aan de chaotische betonnen doolhoven op het dichtbevolkte eiland Java, vindt hier de ultieme rust. Uitkijkend over boomtoppen en omringd door actieve vulkanen, staan bezoekers en pelgrims oog in oog met de pure Indonesische natuur.

Bekijk deze prachtige video van de Borobudur.

---
Zelf reizen naar de Borobudur? Ga dan mee met de 16-daagse Java – Bali reis van FOX!
---