Toeristenbussen worden verbannen uit het centrum van Rome

Na Barcelona en Venetië wil nu ook Rome zijn stad beschermen tegen de aanhoudende stroom toeristen. In 2018 moet het historisch centrum volledig busvrij zijn.

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door Atibordee Kongprepan, Flickr

De grote aantallen reizigers die met toeristenbussen de Trevifontein, het Colosseum en het Pantheon bezoeken, vernielen volgens de wethouder van transport de klassieke gebouwen, vanwege de CO2-uitstoot die de monumenten aantast. Daarom wil de wethouder, Linda Meleo, alle bussen verbannen uit het oude stadsdeel.

In de historische binnenstad, van het bekende plein Piazza del Popolo in het noorden tot het Romeinse Colosseum in het zuiden, rijden vanaf januari 2018 geen ronkende touringcars meer. Rome wordt zo een stuk schoner. Ook wordt de vergunningsprijs voor busbedrijven die in de buitenwijken rijden verviervoudigd. Voor het elektrische publieke stadsvervoer worden de vegunningen voordeliger. 

Foto door David McKelvey, Flickr

Inwoners van Rome zijn blij met de motie om hun stad rustiger te maken, maar de tourbusorganisaties zien alleen verlies van inkomsten. Daarbij is het openbaarvervoer in de stad volgens de Vereniging van Tourbusorganisaties nog te onbetrouwbaar. Het voorstel is nog niet goedgekeurd en kan nog worden bijgeschaafd het komende jaar, maar een ding is zeker, Rome gaat zijn geschiedenis beschermen.


 

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Mijn Rome: Stad van de buitencategorie
Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Italiaans berggehucht wordt luxe eco-village
Italië
Het geheim van Umbrië
Italië
3x Lekkerste pastagerechten in Rome

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.