Toeristenbussen worden verbannen uit het centrum van Rome

Na Barcelona en Venetië wil nu ook Rome zijn stad beschermen tegen de aanhoudende stroom toeristen. In 2018 moet het historisch centrum volledig busvrij zijn.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto van Atibordee Kongprepan/Flickr

De grote aantallen reizigers die met toeristenbussen de Trevifontein, het Colosseum en het Pantheon bezoeken, vernielen volgens de wethouder van transport de klassieke gebouwen, vanwege de CO2-uitstoot die de monumenten aantast. Daarom wil de wethouder, Linda Meleo, alle bussen verbannen uit het oude stadsdeel.

In de historische binnenstad, van het bekende plein Piazza del Popolo in het noorden tot het Romeinse Colosseum in het zuiden, rijden vanaf januari 2018 geen ronkende touringcars meer. Rome wordt zo een stuk schoner. Ook wordt de vergunningsprijs voor busbedrijven die in de buitenwijken rijden verviervoudigd. Voor het elektrische publieke stadsvervoer worden de vegunningen voordeliger. 

Foto van David McKelvey/Flickr

Inwoners van Rome zijn blij met de motie om hun stad rustiger te maken, maar de tourbusorganisaties zien alleen verlies van inkomsten. Daarbij is het openbaarvervoer in de stad volgens de Vereniging van Tourbusorganisaties nog te onbetrouwbaar. Het voorstel is nog niet goedgekeurd en kan nog worden bijgeschaafd het komende jaar, maar een ding is zeker, Rome gaat zijn geschiedenis beschermen.


 

 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.