3x Lekkerste pastagerechten in Rome

Niks beter dan een traditionele Italiaanse pasta. Wij gingen op zoek naar de beste adresjes in Rome!

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:56 CET
Foto door T. Tseng, Flickr

Als het op pasta aankomt zijn Italianen kieskeurig, in Rome in het bijzonder. Een fatsoenlijke carbonarapasta is zo gevonden in de hoofdstad van Italië, maar niemand bezoekt Rome voor een slechts redelijk pastagerecht. Wij gingen op zoek naar vakkundig gemaakte en buitengewoon lekkere klassiekers: hier eet je de lekkerste pasta’s in Rome!

1. Cacio e pepe bij Flavio al Velavevodetto

Een simpele, maar overheerlijke Romeinse klassieker is cacio e pepe, ofwel pasta, kaas en peper. Het is een wonder hoe de Italianen met slechts drie ingrediënten zo’n intens bevredigend recept in elkaar weten te draaien. Flavio De Maio gaf zijn eigen draai aan deze klassieker: hij mengt een dikke pasta van Pecorino Romano en Parmigiano Reggiano met hete tonnarellipasta, een scheutje pastawater en grove peperkorrels. Het resultaat is heerlijk romig en perfect pikant.

Adres: Via di Monte Testaccio 97, +39 06 574 4194

Foto door Christian Dembowski, Flickr

2. Carbonara bij Pipero al Rex

In Pipero al Rex serveert chef-kok Luciano Monosilo eigentijdse gerechten beïnvloed door zijn tijd in Italiaanse Michelinsterrenrestaurants. Zijn specialiteit is het meest iconische gerecht van Rome: spaghetti alla carbonara. Monosilo’s geheim zit hem in zijn uitzonderlijke techniek. 

Adres: Via Torino 149; +39 06 481 5702

3. Ajo, Ojo e Peperoncino bij Armando al Pantheon

Knoflook, olie en chili. Chef en eigenaar van Armando al Pantheon, Claudio Gargioli, kookt de knoflook voorzichtig in olijfolie, waarna hij chili toevoegt en een pollepel pastakookwater. De pasta wordt gekookt in de waterige saus, waardoor de smaken intensiveren en in de pasta trekken. Het resultaat is een subtiel romig en licht kruidige pasta met een aangename knoflookfinish.

Adres: Salita dè Crescenzi 31, +39 06 6880 3034

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Wijn en gastronomie in Zuid-Tirol
Reizen
Overtoerisme in Italië: hier zijn 5 alternatieven voor Venetië
Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Italiaans berggehucht wordt luxe eco-village
Italië
Het geheim van Umbrië

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.