Het Molvenomeer, gelegen in West-Trentino aan de voet van de Brenta in de Dolomieten en het Paganella Plateau, ontving bovenstaande titel van Legambiente en Touring Club Italiano, uitgevers van de Italiaanse National Geographic Traveler. Zij bekroonden het meer ook – voor de zevende keer op rij – met 5 zeilen (vergelijkbaar met sterren) in de categorie mooiste bestemmingen aan het water.

Elk jaar publiceert Legambiente en Touring Club Italiano de gids Il mare più bello, ofwel de mooiste zee, waarin Italiaanse vakantieplaatsen vermeld staan met een hoge kwaliteit van leven, die zich bewust zijn van een duurzaam milieu.

This is an image
Filippo Frizzera

Het Molvenomeer heeft de 5 zeilen te danken aan het duurzame beheer van het gebied, het behoud van het platteland, de milieuvriendelijke diensten en het hoge niveau van de lokale keuken en de wijnen. Onlangs heeft Molveno ook andere erkenningen ontvangen, waaronder de Oranje Vlag van Touring Club Italiano voor de kwaliteit van de lokale toeristische voorzieningen en gastvrijheid.