Jouw talenten betalen voor een overnachting in Italië

Week van de ruilhandel in Italië: niet je geld, maar je talent betaalt voor een verblijf in Italië.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door

De week van 14 tot 20 november is door een Italiaanse B&B-boekingswebsite uitgeroepen tot La Settimana del Baratto (week van de ruilhandel). Niet je geld, maar je talent betaalt deze week voor je verblijf in Italië. Kan jij je hosts Frans leren, salsalessen geven, helpen met schilderwerken of een waardevol product uit eigen land meenemen? Skills en goederen in alle soorten en maten zijn welkom!

B&B Casa Gilda Verona. 
Foto door

Op de speciaal daarvoor ontworpen website geven B&B’s hun interesse aan, maar je kunt ze ook zelf contacteren met een aanbod. Volgens de Guardian was reizen afgelopen jaar de populairste ruildienst. Eigenaars van B&B’s mochten er dan zelf een nachtje op uit in ruil voor de gratis overnachting. Ze waren ook blij met hulp bij het managen van hun website en marketingideeën, of met verbeteringen aan het onderkomen. Maar er is ook voldoende ruimte voor creativiteit: in Rome sliep een kunstenaar uit Napels twee nachten in A Casa di Lia in ruil voor een mozaïek van de helm van Achilles.

B&B Villa Rosa Dei Venti.
Foto door

Sinds de Settimana del Baratto in 2009 in het leven werd geroepen is het aantal deelnemers verdubbeld, met een totaal van ongeveer tweeduizend B&B’s verspreid over heel Italië. Als je deze week niet naar Italië kan komen, maar wel graag skills ruilt voor een overnachting, staan zo’n 800 B&B’s het hele jaar door open voor ruilhandel.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Italiaans berggehucht wordt luxe eco-village
Italië
Het geheim van Umbrië
Italië
3x Lekkerste pastagerechten in Rome
Italië
Wijn en gastronomie in Zuid-Tirol

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.