De week van 14 tot 20 november is door een Italiaanse B&B-boekingswebsite uitgeroepen tot La Settimana del Baratto (week van de ruilhandel). Niet je geld, maar je talent betaalt deze week voor je verblijf in Italië. Kan jij je hosts Frans leren, salsalessen geven, helpen met schilderwerken of een waardevol product uit eigen land meenemen? Skills en goederen in alle soorten en maten zijn welkom!

BB Casa Gilda Verona
B&B Casa Gilda Verona.
barattobb.it

Op de speciaal daarvoor ontworpen website geven B&B’s hun interesse aan, maar je kunt ze ook zelf contacteren met een aanbod. Volgens de Guardian was reizen afgelopen jaar de populairste ruildienst. Eigenaars van B&B’s mochten er dan zelf een nachtje op uit in ruil voor de gratis overnachting. Ze waren ook blij met hulp bij het managen van hun website en marketingideeën, of met verbeteringen aan het onderkomen. Maar er is ook voldoende ruimte voor creativiteit: in Rome sliep een kunstenaar uit Napels twee nachten in A Casa di Lia in ruil voor een mozaïek van de helm van Achilles.

BB Villa Rosa Dei Venti
B&B Villa Rosa Dei Venti.
barattobb.it

Sinds de Settimana del Baratto in 2009 in het leven werd geroepen is het aantal deelnemers verdubbeld, met een totaal van ongeveer tweeduizend B&B’s verspreid over heel Italië. Als je deze week niet naar Italië kan komen, maar wel graag skills ruilt voor een overnachting, staan zo’n 800 B&B’s het hele jaar door open voor ruilhandel.