De reis

Om op Procida te komen reis je eerst naar Napels, van daar pak je de pont naar Marina Corricella, een van de drie haventjes op het eiland. Dit duurt slechts twintig minuten, en vanuit de haven ben je met een taxi zo op plaats van bestemming. Klik hier voor meer informatie over de pont.

Eten en drinken

Restaurant Caracale wordt door veel bezoekers gezien als een van de beste restaurants van het eiland. Hier kun je ook terecht voor de beroemde citroensalade uit het verhaal. Voor de betere zeegezichten en diner met zonsondergang is La Lampara de plek om te zijn.

Overnachten

Voor de ultieme verwennerij ga je naar Hotel & Spa La Suite, met het betere eten, ontspannende massages en een heerlijk zwembad. In het 18de-eeuwse gebouw van Hotel La Casa sul Mare hebben alle tien kamers een prachtig uitzicht op zee.

Bezienswaardigheden

In het historische centrum Terra Murata vind je de 11de-eeuwse abdij, waar de eerste bewoners gehuisvest waren en waar zich nu een museum bevindt. Tevens ligt hier de Abbazzia San Michele, de bijzonderste kerk van het eiland die zeker een bezoek waard is.

This is an image

Deze reiswijzer hoort bij het reisverhaal In de schaduw van Napels, die je hier kunt lezen.