Het Venetië van Japan

Deze relatief onbekende bestemming staat bekend als ‘Het Venetië van Japan’ en is een toeristenvrij droomstadje aan het water.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET

Wil je even aan de drukte van Kyoto ontsnappen? Bezoek dit verborgen slaperige vissersdorpje dat drijft op de zee, even buiten de stad! Ine no Funaya (de woonboten van Ine) bestaat uit 230 houten drijvende huisjes in de Ine Bay en wordt ook wel het Venetië van Japan genoemd. Het ligt op zo’n 2,5 uur rijden van het centrum van Kyoto. 

De meeste houten huisjes langs de waterkant tellen twee verdiepingen en zijn voorzien van garage-achtige ingangen, waar inwoners hun boot kunnen aanleggen, met een woongedeelte erboven. De baai is rustig en beschermt het dorpje tegen stormen en de wilde zee: wat deze kwetsbare bouwstijl mogelijk maakt. De traditionele gebouwen van het stadje zijn zo uniek dat ze intussen beschermd zijn.

Ontdek het Japanse Venetië met een boottochtje en dineer in één van de lokale visrestaurantjes. De op elkaar gebouwde drijvende hutjes in de lieflijke baai vormen een adembenemend schilderachtig decor. Kijk uit over de Japanse Zee terwijl je geniet van verse zeevruchten waar deze regio zo om bekend staat. 

Steeds meer woonboten van dit vissersdorpje worden omgetoverd tot prachtige drijvende lodges voor toeristen. Aangezien deze slaperige bestemming zelden in reisgidsen vermeld wordt, vind je gegarandeerd rust en stilte in dit dromerige stadje aan de zee.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Top 10 dingen om te doen in Japan
Japan
温泉 | Op zoek naar de authentieke wellness-cultuur in Japan
Japan
‘Lost in translation’ in een Japans robothotel
Japan
Katteneiland in Japan
Japan
Neon-blauw waterwonder in Japan

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.