Reizen naar Japan: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen over Japan op een rij.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Japan te reizen?

De eilandengroep Japan is hemelsbreed van noord naar zuid tweeduizend kilometer lang en kent dan ook niet één klimaat. Het grootste eiland Honshu – waar de meeste grote steden liggen – heeft een gematigd klimaat met vrij koude winters en warme zomers. Op het noordelijke eiland Hokkaido zijn de zomers aangenaam en niet te warm, maar de winters zijn er erg koud met veel sneeuwval. Het zuidelijke eiland Kyushu en de omringende eilanden kun je beter niet bezoeken in september en oktober vanwege de kans op tropische stormen.

Wat voor visum heb je nodig?

Voor een verblijf van maximaal negentig dagen is een visum niet nodig. Naast een geldig paspoort is het wel verplicht om een retour- of doorreisticket te hebben. Ook kan je gevraagd worden om aan te tonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om je reis te betalen.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?

Veel hotels, restaurants, bars en luchthavens bieden wifi aan, vaak wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?

In iets minder dan elf uur sta je vanaf Amsterdam in Japan. Het tijdsverschil is zeven uur (vooruit) en tijdens onze zomertijd – tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober – is het verschil acht uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?

De officiële munteenheid is de Yen. Het is in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven. Dit kan zelfs als onbeleefd gezien worden en de kans bestaat dat je de fooi terugkrijgt. Het is dan wel weer gebruikelijk om chauffeurs en gidsen een fooi te geven.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Japan
温泉 | Op zoek naar de authentieke wellness-cultuur in Japan
Japan
‘Lost in translation’ in een Japans robothotel
Japan
Boomglijden in Japan
Japan
Verboden te dansen: de paradox van Japanse clubs
Japan
Tsukimi: Maankijken in Japan

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.