Robots maken je bed op in nieuw Japans hotel

Via gezichtsherkenning je hotelkamer binnenkomen en je ontbijt geserveerd krijgen door een robot. Japan bouwt een hotel gerund door robots.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door Henn na Hotel

Deze zomer opent het Henn na Hotel zijn deuren in Japan: een hotel waar het menselijk personeel grotendeels is vervangen door robots en waar je middels gezichtsherkenning je kamer binnenkomt in plaats van met een kamersleutel. Inchecken doe je bij één van de drie actoids aan de balie: zogenaamde acteurrobots die menselijke trekjes hebben en intelligente gesprekken kunnen voeren.  

Het Henn na Hotel, dat is uitgerust met de meest geavanceerde technologie, wordt gebouwd in Huis Ten Bosch: een Japans themapark waar Nederland wordt nagebootst. In juli wordt het eerste complex met 72 kamers geopend, gevolgd door een gebouw met nog eens 72 kamers in 2016. Robots zullen om te beginnen in elk geval de portiers, baliemedewerkers en de schoonmaakdiensten vervangen.

‘In de toekomst moet meer dan 90 procent van de diensten van het hotel worden geëxploiteerd door robots,’ aldus Hideo Sawada, de oprichter van het hotel. Hij zegt het efficiëntste hotel in de wereld te willen zijn en heeft plannen wereldwijd nog duizend vergelijkbare hotels te openen. De kamers in het Henn na Hotel zijn vanaf 7000 yen per nacht: circa 52,25 euro.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Japan
‘Lost in translation’ in een Japans robothotel
Japan
温泉 | Op zoek naar de authentieke wellness-cultuur in Japan
Japan
Boomglijden in Japan
Japan
Verboden te dansen: de paradox van Japanse clubs
Japan
Tsukimi: Maankijken in Japan

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.