5x Romantische getaways in zuidelijk Oostenrijk

Sterrenkijken vanuit je bed, dineren op een privé-eiland en picknicken tijdens zonsondergang. Aan de Millstätter See in Oostenrijk is het even tijd voor elkaar.

Door Redactie
Romantisch roeien over de Millstätter See.
Romantisch roeien over de Millstätter See.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

De Millstätter See is het juweel van de regio Karinthië, gelegen in het uiterste zuiden van Oostenrijk. De vriendelijke toppen van de Nockberge rond het meer wierspiegelen in het wateroppervlak. Neem een duik in het 27°C warme water vol mineralen, maak een wandeltocht of picknick langs de oever. Buitengewone rustplekken en uitkijkpunten aan en rond de Millstätter See zijn ingericht voor ongestoorde tijd met elkaar. Wij tippen onze 5 favoriete spots!

1. Bivakken onder de sterren

Overnacht in dennen- en larikshouten bivakken aan het strand van de Millstätter See, waar golven zachtjes de oever raken. De hutten gaan harmonisch op in de weelderig groene omgeving: van open plekken in het bos tot hoog op een geurige alm. Vanuit je bed tuur je naar de sterren via het dakraam, terwijl je ’s ochtends via de royale ramen geniet van de zonsopkomst. Sleutels, agenda en mobiele telefoon gaan in een opbergvakje bij de ingang van de hut, om ongestoord te genieten met elkaar.

Houten hutten onder de sterren.
Foto door Gert Perauer - Millstätter See Tourismus GmbH

2.  Dineren op een privé-eiland

Stap in een motorboot en vaar bij zonsondergang naar een eilandje midden in de Millstätter See, waar een feestelijk gedekte tafel op jullie staat te wachten. Geniet samen van een heerlijk diner bij kaarslicht. Het maanlicht weerspiegelt in het water, terwijl de sterrenhemel zich steeds helderder uitstrekt over het omringende berglandschap. De ober komt alleen het eilandje op om de volgende gang van het 7-gangen diner te serveren, waardoor je ongestoord samen kan genieten!

Diner op een eiland voor twee.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

3. Romantische roeitocht voor twee

Wist je dat samen roeien de relatie versterkt? Glij over het water, terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de roeispanen, onder dikke boomtakken doorvaart en langs de bosrijke zuidelijke oever naar de mooiste verborgen plekjes zoekt. Leg aan en hef het glas onder een oude beuk, terwijl je geniet van zelf meegebrachte lekkernijen, de muziek van het bos en het uitzicht op de prachtige Millstätter See.

Romantisch roeien over de Millstätter See.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

4. Picknicken tijdens zonsondergang

Wanneer de avondzon het meer een rode glans geeft, is het tijd voor een wandeling naar het 'Sterrenbalkon'. Geniet samen met een speciale persoon aan je zijde van een zwoele zomeravond op deze eersteklasplek voor twee: hoog boven de Millstätter See. Een goed gevulde picknickmand met heerlijke worst en kaas, spreads met verse kruiden en versgebakken brood mag niet ontbreken. Laat je betoveren door het prachtige vergezicht op de Hohe Tauern, de groene almen van de Millstätter Alpe en het glinsterende meer.

Het 'Sterrenbalkon' biedt een eersteklasplek voor twee.
Foto door Millstätter See Tourismus GmbH

5. Samen pootjebaden

Ongeveer twee kilometer ten westen van Döbriach vind je net uit de oever een koepelvormige bankje voor twee in de Millstätter See. Wandel omlaag naar het rotsenpad in het vriendelijk kabbelende water, dat leidt naar het bankje dat een paar meter van de oever in het meer verankerd is. Met je voeten in het water kijk je uit op het meer en de omringende bergen.

Een bankje voor twee in de Millstätter See.
Foto door Steve Haider – Millstätter See Tourismus GmbH

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
Zwemmen tussen de Alpen in Zuid-Oostenrijk
Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk
Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Keizerlijk dineren in Zuid-Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.