Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee

Geniet van panoramische wandeltochten door de Karinthische bergen, aan de zonnige zuidzijde van de Alpen, met uitzicht op de Pressegger See. Welkom in Nassfeld!

Door Redactie
Ontdek waanzinnige wandeltochten in de Karnische Alpen.
Ontdek waanzinnige wandeltochten in de Karnische Alpen.
Foto door Franz Gerdl, NLW Tourismus Marketing GmbH

In de Karnische Alpen en Gailtaler Alpen vind je verrassend veel gevarieerde panorama-wandeltochten, evenals afwisselende mountainbike- en fietstochten. Trek langs berg- en stuwmeren, sommige paden lopen zelfs naar Italië. Vier langeafstandswandelroutes, zoals de Karnische Höhenweg, lopen langs talrijke kleinere bergmeren en kijken uit op de Pressegger See – ook wel liefkozend ‘de badkuip’ genoemd. Bij goed zicht is zelfs de Adriatische Zee te zien.

Bewandel een van Europa’s mooiste langeafstandspaden

De lange wandelingen op het Karnischer bergpad, in GeoPark Karnische Alpen, zijn een unieke ervaring voor wandelaars, bergbeklimmers, geologen en natuurliefhebbers. Het pad voert langs de kam van de Karnische Alpen op de grens tussen Oostenrijk en Italië en is een van Europa's mooiste langeafstandswandelpaden.

De regio staat bekend om zijn panoramawandeltochten.
Foto door NLW Tourismus Marketing GmbH

Het 150 kilometer lange pad loopt in vrij te kiezen etappes langs de Karnische Alpenhoofdkam en tal van bergmeren, van de schilderachtige Oost-Tiroolse Sillian naar Thörl-Maglern in de lagere Gail-vallei in Karinthië. Enkele stukken zijn aangelegd als zogenaamde geotrails: geologische, educatieve paden waar je leert over de 500 miljoen jaar ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde. Ontdek stenen met raadselachtige geschriften, mooie schelpen, plantenfossielen en versteende kreeften en inktvissen uit de oertijd.

Panoramisch uitzicht over drie landen

Wie houdt van spectaculaire uitkijkpunten moet zeker een bezoek brengen aan het uitkijkplatform Sky Plate, met een panoramisch uitzicht op Oostenrijk, Italië en Slovenië. In het zuiden herken je de Mangart, een van de meest karakteristieke toppen van de Julische Alpen, terwijl in het noordwesten de toppen van de Großglockner omhoogrijzen. Hike naar de top of reis comfortabel met de Gartnerkofel-stoeltjeslift.

Ontspan bij een van de vele bergmeren.
Foto door Franz Gerdl, NLW Tourismus Marketing GmbH

Wandel ook eens rond de twaalf kilometer lange, fjordachtige Weissensee, midden in de Gailtaler Alpen. Ingeklemd tussen bergen en bossen, met zijn turquoisekleurige water, is dit meer een plaatje. De oostelijke oevers zijn volledig onbebouwd en autovrij. Dwaal eindeloos rond in de omringende bergen om vervolgens een duik te nemen in de 24°C warme Weissensee. Daarna kan je bijkomen op een van de terrassen aan het meer, waar je smult van verse vis en andere regionale specialiteiten.

Genoeg avonturen te beleven in Nassfeld.
Foto door NLW Tourismus Marketing GmbH

Aan de kleintjes is ook gedacht, met speeltuinen in de natuur en speciale wandelprogramma’s. En natuurlijk eindeloos zwemmen in de Pressegger See, één van de warmste meren van Karinthië.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
Gecombineerde boot- en wandeltochten in het Oostenrijkse viermerendal
Karinthië
Bewandel het pad van de liefde in Oostenrijk
Karinthië
Drie avontuurlijke wandeltochten in zuidelijk Oostenrijk
Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.