Bewandel het pad van de liefde in Oostenrijk

Houten tweepersoonsbanken kijken uit over valleien en bergpieken. Alles schreeuwt romantiek op dit wandelpad in zuidelijk Oostenrijk.

Door Redactie
Sentiero dell’ Amore: het pad van de liefde.
Sentiero dell’ Amore: het pad van de liefde.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

Zeven kilometer, 275 hoogtemeters en drie uur. Door de Millstätter Alpe, bekend om zijn grote granaatader, loopt het zogenaamde pad van de liefde: Sentiero dell’ Amore. Het pad dankt zijn naam aan de vele granaten, dat zijn robijnrode edelstenen met als bijnaam de 'vurige stenen van de liefde'.

Romantiek in de bergen

Maar niet alleen de edelstenen geven deze romantische route in Karinthië zijn naam. De wandeltocht over groene almen op hoge bergen inspireert je om na te denken over de liefde. “Wat is het gekste dat je ooit uit liefde hebt gedaan?” Voor het antwoord op deze vraag staan de wandelaars stil bij de Alexanderhütte, de plek waar het pad van de liefde begint.

Wandelaars op het liefdespad.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

Tussen de Alexanderhütte en het eindpunt van de wandelroute vind je zeven houten tweepersoonsbankjes waar de liefde in al haar facetten centraal staat. Terwijl je uitkijkt over de groene pieken en dalen van de Millstätter Alpe lees je in het boek, dat bij elke halte aanwezig is, anekdoten, citaten en gedichten over de liefde.

Draag bij aan het verhaal van het liefdespad

Met een vraag word je uitgenodigd om bij te dragen aan het verhaal van het pad, door persoonlijke gedachten over de liefde en relaties vast te leggen. Schrijf dus vooral ook je eigen gedachten over de liefde erbij.

Schrijf je eigen verhaal op het Pad van de liefde.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

“De tijd met zijn tweeën speelt hierboven een grote rol,” schreven Barbara en Robert bijvoorbeeld in een van de boeken.

Vurige stenen van de liefde

Aan het eind van de route staat een indrukwekkend kunstwerk te wachten op de bergkam: de granaatpoort Granattor, waarvan de pijlers met duizenden edelstenen gevuld zijn. De geschiedenis van de granaatsteen staat erin gegrafeerd.

De granaatpoort Granattor is het pronkstuk van het wandelpad.
Foto door Franz Gerdl - Millstätter See Tourismus GmbH

Met zijn robijnrode granaatstenen doet de poort denken aan de Romeinse en Griekse architectuur. Tip: zoek rond het kunstwerk naar granaatstenen die door regen en sneeuw uit de rotsen zijn gespoeld. Door weer en wind zijn ze veelal bijna perfect rond geslepen.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Gecombineerde boot- en wandeltochten in het Oostenrijkse viermerendal
Karinthië
Drie avontuurlijke wandeltochten in zuidelijk Oostenrijk
Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.