Gecombineerde boot- en wandeltochten in het Oostenrijkse viermerendal

Elegante kastelen en romantische fin de siècle-villa’s weerspiegelen in het heldere turkooisblauwe water. Trek eropuit rond de schitterende Wörthersee.

Door Redactie
Een panoramisch uitzicht op de bergen en meren van bijna heel Karinthië.
Een panoramisch uitzicht op de bergen en meren van bijna heel Karinthië.
Foto door Gert Steinthaler - Wörthersee Tourismus

Het viermerendal in de regio Wörthersee biedt in een relatief klein gebied vier prachtige meren met kindvriendelijke attracties en wandelingen. Vooral de Wörthersee zelf, het grootste meer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, gelegen op 439 meter hoogte, biedt ideale omstandigheden voor een combinatie van boottochtjes en wandelingen naar de fraaiste uitkijkpunten rond het meer.

De beste manier om het meer te ontdekken

Om eersteklasplekken aan het turkooisblauwe meer te bereiken ga je het beste het water op via een van de tien aanlegsteigers. Vaar langs fraaie parken vol elegante huizen in de typische Wörthersee-architectuur, ontdek romantische baaien die voor de landrotten veelal verborgen blijven en geniet van onovertroffen uitzichten op natuurparken zoals Walterskirchen en het Kapuzinerinsel.

Met de boot kort je wandelingen gemakkelijk in.
Foto door Wörthersee Tourismus

Vissen zwemmen mee met de boot, terwijl vogels rustig vertoeven langs de kant van het water. Vanaf aanlegsteiger Maria bereik je een van de mooiste plekken aan het meer: de Pyramidenkogel, oftewel de hoogste houten uitkijktoren ter wereld. De iconische toren is al van ver te zien.

Panoramisch uitzicht vanaf de Pyramidenkogel

Een goed begaanbaar bospad, met uitzicht op het schiereiland van Pörtschach, brengt je in ongeveer anderhalf uur naar de 851 meter hoge top. Maar breng voor je aan de klim begint zeker een bezoekje aan de schilderachtige bedevaartkerk in Maria Wörth, waar enkele beroemdheden elkaar het ja-woord hebben gegeven.

De Pyramidenkogel biedt een panoramisch uitzicht over de Wörthersee.
Foto door Wörthersee Tourismus

Eenmaal aangekomen bij de houten toren geniet vanaf een hoogte van 920 meter van een panoramisch uitzicht op de bergen en meren van bijna heel Karinthië. Geen zin om de toren weer helemaal naar beneden te klimmen? Neem dan de 120 meter lange glijbaan naar de voet van de Pyramidenkogel.

Vanaf daar wandel je verder naar het beroemde Schloss Velden, een kasteel recht aan het meer dat dient als toeristenresort. Bij de aanlegsteiger van het lieflijke plaatsje Velden stap je dan weer op de boot om comfortabel terug te reizen naar je ‘thuishaven’.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Bewandel het pad van de liefde in Oostenrijk
Karinthië
Drie avontuurlijke wandeltochten in zuidelijk Oostenrijk
Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.