Gezinsvakantie aan het warmste zwemmeer van Europa

Druipsteengrotten, uitkijkpunten, avontuurlijke wandelroutes en zwemmen in het warmste zwemmeer van Europa. Ontdek de Klopeiner See.

In een van de zonnigste regio's van Oostenrijk, Südkärnten, vind je het warmste zwemmeer van Europa: de Klopeiner See. Vooral gezinnen houden van dit gebied in Zuid-Karinthië, waar je spannende avonturen beleeft in het bos, op het meer en in de bergen.

Slow Trails & promenades

De Klopeiner See heeft een heerlijke promenade: de enige in Karinthië die ononderbroken rond een meer loopt. In één uurtje loop je helemaal rond het meer: ideaal voor de kids. Ze kunnen daar zelfstandig een wandelingetje maken zonder het spoor uit het oog te verliezen.

Maar er is meer te beleven in de afwisselende vakantieregio Klopeiner See in Zuid-Karinthië. Zo brengt een prachtige Slow Trail, vooral bij gezinnen erg in trek, je naar het nieuwe uitkijkplatform op de Kitzelberg voor een van de mooiste uitzichten van de regio.

Uitkijkpunt op de Kitzelberg

Het klimmen naar de top kost nauwelijks moeite: de 686 meter hoge berg is via een breed en schilderachtig bospad ook voor beginnende wandelaars goed te doen. Eenmaal kijk je uit op het Jauntal met de diepblauwe Klopeiner See en de iets kleinere Turnersee: twee van de populairste en warmste meren van Oostenrijk.

Tip: kijk halverwege de wandelroute links het dal in voor een prachtig uitzicht op de met riet omzoomde Kleinzee en de parochiekerk van Stein im Jauntal.

Druipsteengrotten en Geopark Karawanken

Ook in en rond Bad Eisenkappel, het zuidelijkste plaatsje van Karinthië dat aan de grens met Slovenië ligt, vind je veel wandelroutes voor gezinnen. Breng hier zeker een bezoek aan de Obir-druipsteengrotten: een kunstwerk waar de natuur miljoenen jaren aan heeft gewerkt. Verwonder je aan enorme formaties van stalagmieten, stalactieten, grotten en holtes.

Wil je een speelse inkijk in de geologie en mythes van de bergen? Dan ben je in het in 2015 geopende Geopark Karawanken aan het goede adres. Reis aan de hand van moderne technieken maar liefst 200 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek alles over het ontstaan en de diversiteit van de Karawanken.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer