Gezinsvakantie aan het warmste zwemmeer van Europa

Druipsteengrotten, uitkijkpunten, avontuurlijke wandelroutes en zwemmen in het warmste zwemmeer van Europa. Ontdek de Klopeiner See.

Door Redactie
De Klopeiner See is een ideale familiebestemming.
De Klopeiner See is een ideale familiebestemming.
Foto door Region Klopeiner See

In een van de zonnigste regio's van Oostenrijk, Südkärnten, vind je het warmste zwemmeer van Europa: de Klopeiner See. Vooral gezinnen houden van dit gebied in Zuid-Karinthië, waar je spannende avonturen beleeft in het bos, op het meer en in de bergen.

Slow Trails & promenades

De Klopeiner See heeft een heerlijke promenade: de enige in Karinthië die ononderbroken rond een meer loopt. In één uurtje loop je helemaal rond het meer: ideaal voor de kids. Ze kunnen daar zelfstandig een wandelingetje maken zonder het spoor uit het oog te verliezen.

Een van de aanlegsteigers bij de Klopeiner See.
Foto door Region Klopeiner See

Maar er is meer te beleven in de afwisselende vakantieregio Klopeiner See in Zuid-Karinthië. Zo brengt een prachtige Slow Trail, vooral bij gezinnen erg in trek, je naar het nieuwe uitkijkplatform op de Kitzelberg voor een van de mooiste uitzichten van de regio.

Uitkijkpunt op de Kitzelberg

Het klimmen naar de top kost nauwelijks moeite: de 686 meter hoge berg is via een breed en schilderachtig bospad ook voor beginnende wandelaars goed te doen. Eenmaal kijk je uit op het Jauntal met de diepblauwe Klopeiner See en de iets kleinere Turnersee: twee van de populairste en warmste meren van Oostenrijk.

De wandelroutes in de regio bieden prachtige uitkijkpunten.
Foto door Region Klopeiner See

Tip: kijk halverwege de wandelroute links het dal in voor een prachtig uitzicht op de met riet omzoomde Kleinzee en de parochiekerk van Stein im Jauntal.

Druipsteengrotten en Geopark Karawanken

Ook in en rond Bad Eisenkappel, het zuidelijkste plaatsje van Karinthië dat aan de grens met Slovenië ligt, vind je veel wandelroutes voor gezinnen. Breng hier zeker een bezoek aan de Obir-druipsteengrotten: een kunstwerk waar de natuur miljoenen jaren aan heeft gewerkt. Verwonder je aan enorme formaties van stalagmieten, stalactieten, grotten en holtes.

Wandelen rond de bergen van de Klopeiner See.
Foto door Region Klopeiner See

Wil je een speelse inkijk in de geologie en mythes van de bergen? Dan ben je in het in 2015 geopende Geopark Karawanken aan het goede adres. Reis aan de hand van moderne technieken maar liefst 200 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek alles over het ontstaan en de diversiteit van de Karawanken.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk
Karinthië
Zwemmen tussen de Alpen in Zuid-Oostenrijk
Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Keizerlijk dineren in Zuid-Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.