5x Mooiste riads van Marrakech

De souks, de hammams, de eeuwenoude medina, op slechts 3,5 uur vliegen wacht een totaal andere wereld: Marrakech. Overnachten doe je het liefst in een riad, een traditioneel huis, waarbij alle kamers uitkomen op een binnenplaats. 5 tips (plus bonustip!)

Door Lenneke Hoope
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET

1. Riad El Fenn

Een van de mooiste riads van de stad is Riad El Fenn. Achter een onopvallende zwarte deur in een van de vele steegjes van de medina wacht een stijlvolle oase, met maar liefst 3 zwembaden, een hammam en 21 kamers, ingericht met een artistieke mix van vintage, antiek en oosterse luxe. Eigenares Vanessa Branson (zus van Richard Branson) is kunstliefhebber, wat te zien is aan de bijzondere collectie schilderijen en foto’s. El Fenn is geen budget riad, maar in het laagseizoen zijn de courtyard-kamers verrassend betaalbaar.

Riad El Fenn

2. Riad Wo

Slechts vijf kamers telt Riad Wo, allemaal even stijlvol en sereen, sommigen met eigen open haard. Eigenaresse Elsa zorgde na een grondige renovatie van het eeuwenoude pand voor een elegante, minimalistische inrichting. Zak weg in de kussens van de lounge of geniet aan het zwembad van de stilte van de binnenplaats. Het is bijna niet voor te stellen dat het Djemaa el Fna plein op slechts vijf minuten lopen ligt.

3. Riad Helen

De zachte pasteltinten van de muren en het houtwerk geven Riad Helen een beetje een nostalgische jaren 50 sfeer. Eigenaars Maxine en Mario doen alles om het je naar de zin te maken. Kok Fatiha zorgt voor het ontbijt, en maakt savonds een goddelijke couscous of lamstajiine. Wil je zo’n traditioneel Marokkaans gerecht zelf leren maken? Fatiha neemt je mee boodschappen doen in de souks, waarna je kookles van haar krijgt.

Riad Helen

4. Riad Edward

De binnentuin van Riad Edward bestaat voor het grootste deel uit een aanlokkelijk zwembad met helderblauwe tegels. Het is duidelijk te zien dat deze riad ooit eigendom was van een lid van de Alaouidynastie, de Marokkaanse koninklijke familie. Zo hebben alle kamers imposante traditionele houtwerken deuren. Geniet ’s avonds met een drankje van het uitzicht vanaf het dakterras, een van de hoogste van de stad.

5. Riad Dar Rbaa Laroub

Riad Dar Rbaa Laroub (‘Kwart voor vier’) dankt zijn naam aan de antieke klok in de binnenplaats die al vijftien jaar dezelfde tijd aanwijst. Het huis heeft een warme, koloniale sfeer, met grote leren leunstoelen en antieke notenhouten meubels. Het dakterras is een weelderige jungle waar het geluid van de medina zich mengt met het gezang van de vogels. 

Kasbah Bab Ourika

Buiten de stad: Kasbah Bab Ourika

De medina is fantastisch, maar na een paar dagen in de drukte van de souks kun je behoefte krijgen aan wat rust en ruimte. Op slechts een half uur rijden van Marrakech ben je al bij de poort van het Atlasgebergte. Kasbah Bab Ourika ligt op een heuvel met spectaculair uitzicht over de Ourikavallei.  In de enorme tuin vind je een zwembad, hammam en een geurige citroenboomgaard en hoor je niets anders dan het ruisen van de rivier in het dal. Het restaurant serveert biologische maaltijden met ingredienten uit eigen moestuin.  

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Marokko
Marokko: Tanger door de ogen van Abdelkader Benali
Marokko
Reizen naar Marokko: 5 praktische vragen
Marokko
Marokko: Aan tafel in Fez
Marokko
Casablanca: De witte stad van Marokko
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.