Wat is de beste tijd om naar Marokko te reizen?
Marokko kent verschillend klimaatzones, dus het hangt ervan af waar je naartoe gaat. In het zuiden – en dan met name in de Sahara – zijn de zomers heet en de winters mild. Er valt amper neerslag en het voor- en najaar zijn de meest geschikte periodes om naar dit deel van Marokko te reizen. Marrakesh kun je het beste ook mijden tijdens de zomer. Ook in de winter ligt de temperatuur nog rond de 20 graden. In de Marokkaanse berggebieden valt sneeuw en zijn wintersportgebieden aanwezig.

Wat voor visum heb je nodig?
Reizigers uit de Europese Unie hebben geen visum nodig voor een verblijf van 90 dagen of minder. Wel heb je een geldig paspoort nodig.

Heb je bepaalde inentingen nodig?
Voor Marokko gelden geen verplichte inentingen, maar een DTP-vaccinatie en een vaccinatie tegen Hepatitis A worden wel aangeraden.

Hoe lang is de reistijd?
In 3,5 tot 4 uur vliegen sta je vanuit Amsterdam in Marrakesh of Casablanca.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, maar het is altijd verstandig om ook voldoende contant geld mee te nemen. In de meeste gevallen heb je geen verloopstekker nodig om je Nederlandse apparatuur te gebruiken. Soms hebben stopcontacten een aardingsping en heb je een verloopstekker van het type E nodig. Verder: Marokko is een islamitisch land, denk hieraan qua kleding.