Highlights Mexico

De levendige hoofdstad Mexico-stad, mayaruïnes op het schiereiland Yucatán en adembenemende witte zandstranden. Dit zijn de highlights van Mexico!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto van Kelly Cheng/Getty Images

1.Mexico-stad

De Mexicaanse hoofdstad is een gevaarte dat alsmaar uitbreidt. Op het eerste gezicht kan de levendige stad overweldigend overkomen, maar met de juiste gids is het bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op Mexico-stad. Een absolute must voor kunstliefhebbers zijn het Musea Frida Kahlo en de schilderingen in het Palacio de Bellas Artes en het Palacio Nacional. Wat muziek betreft is Mariachi de ultieme ervaring. De straatorkesten spelen door het hele land, maar het Plaza Garibaldi in Mexico-stad staat bekend om de altijd levendige klanken. Om mooie manier om over de cultuur en nijverheidsproducten van het land te leren, is door de markten te bezoeken, zoals La Merced, Sonora en San Juan.

2. Guanajuato

Deze stad in het hart van Mexico ontstond als zilvermijnstad en speelde later een glansrol in de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het centrum van de bergstad bestaat nog grotendeels uit koloniale architectuur uit de tijd van de Spaanse overheersing. Ondanks de constante herinnering aan de geschiedenis, is de stad tegenwoordig ook een aantal geweldige restaurants en hoogstaande musea rijk.

Mariachi in Guanajuato.
Foto van Holly Wilmeth/Getty Images

3. Mayaruïnes

Op het schiereiland Yucatán komt de Mayabeschaving tot leven bij de vele archeologische vindplaatsen. Chichén Itzá is waarschijnlijk de bekendste Mayaruïne die vandaag de dag in Mexico te bezoeken is, onder meer vanwege de goed bewaard gebleven piramide van Kukulcán. Mayastad Tulum is idyllisch gelegen op een rots aan het strand – een van de bouwwerken deed dienst als een soort vuurtoren. Meer ten zuiden in de bergachtige provincie Chiapas ligt Palenque, een plek die qua grootte niet overweldigend is, maar qua archeologische waarde des te meer. 

4. Sian Ka'an Biosphere Reserve

Een blauwgroene zee vol mangrovebossen en verlaten stranden: dit rijke natuurreservaat staat sinds de jaren tachtig op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Behalve een duizelingwekkende verzameling van flora en fauna – waaronder apen, vossen, krokodillen, boa constrictors, jaguars en zeekoeien – zijn er in het gebied ook archeologische sites te bezichtigen. Overblijfselen van Maya-architectuur liggen verspreid over het enorme gebied.

5. Tequila

In Europa wordt tequila vaak gezien als een hoofdpijn veroorzakend shotje alcohol, maar net als bij whisky of wijn zijn er talloze soorten en kwaliteitsniveaus van deze drank. Leer over de productie en smaak van ‘echte’ tequila op een van de tequilatours vanuit Guadalajara. De tours leiden langs de agave-plantages, tequila-stokerijen en natuurlijk de bars waar verschillende van de drankjes geproefd en vergeleken kunnen worden.

Ga op tequilatour in Guadalajara. 
Foto van David Loftus/Corbis/HH

6. Baja-stranden

Dicht tegen de grens met de Verenigde Staten ligt het schiereiland Baja California. Het landschap bestaat uit een bizarre combinatie van woestijngebieden en adembenemende witte zandstranden. Het is de ultieme locatie in Mexico om te duiken, walvissen te spotten en te genieten van luxehotels en toprestaurants. Ook kent het gebied een aantal bijzondere grotschilderingen, zoals bij Sierra de San Francisco.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Mexico
De Mexicaanse nachtmerrie
Reizen
Maak kennis met de man die 32 jaar alleen op een eiland woonde
Reizen
Ibiza voorbij de clubs: 10 ervaringen die je niet mag missen
Reizen
Deze man leeft al 31 jaar alleen op een eiland
Zuid-Korea
Zuid-Korea: modern en sereen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.