Azië’s rivieren van leven

Gepubliceerd 1 jul. 2020 17:49 CEST

De oorsprong van tien van de grootste rivieren ter wereld ligt in enkele van de hoogste bergen op aarde. Het gebied rond de Mount Everest en andere bergen wordt ook wel de ‘Derde pool’ genoemd, omdat hier, afgezien van de Noord- en Zuidpool, het grootste volume aan permanent ijs ligt opgeslagen. Samen met de sneeuw en regen die hier valt, voedt dit ijs de stroomgebieden van deze rivieren, die op hun beurt bijna twee miljard mensen van water, voedsel en energie voorzien.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.