De Caribische Kustwacht (KWCARIB) is een samenwerking tussen het koninkrijk der Nederlanden en de Nederlandse Antillen. 17 verschillende ministeries van de vier landen (Nederland, Aruba, Curaçao en St. Maarten) bepalen het beleid van de Kustwacht. De directeur van de Kustwacht van het Caribisch gebied is tevens ook de bevelhebber van de Marine in het gebied.

De KWCARIB voert verschillende soorten taken uit: opsporingstaken, toezichthoudende taken en dienst verlenende taken. Om dit goed te kunnen doen werken ze nauw samen met de Nationale Politie, de Douane en verschillende vrijwilligersorganisaties.

over de kustwacht caribisch nederland
De KWCARIB voert verschillende soorten taken uit: opsporingstaken, toezichthoudende taken en dienst verlenende taken.
National Geographic

De veiligheid op de wateren rondom de eilanden van de Nederlandse Antillen is momenteel een erg belangrijk onderwerp, vooral voor de gemiddelde burger. Dit komt vooral door de spanningen rondom het buurland Venezuela en de bijhorende stroom vluchtelingen per boot naar Aruba en Curaçao die daar bij komt kijken. Verder spelen de onderschepping van grote hoeveelheden drugs en de vele reddingsacties die de schepen van de Kustwacht hebben gedaan in de afgelopen jaren hierbij een rol.

Dit is pas een kleine selectie aan activiteiten van de KWCARIB. In het programma 'Kustwacht Caribisch Nederland' neem je een kijkje in de dagelijkse activiteiten van de KWCARIB, of deze nou gevaarlijk zijn of niet.

Nieuwsgierig geworden? Je kijkt vanaf 12 februari 2023, elke zondag om 21:00, naar de avonturen van de mannen en vrouwen van de Kustwacht in National Geographic's Kustwacht Caribisch Nederland.

preview for Seizoen 2 van Kustwacht Caribisch Gebied