Wat is de beste tijd om naar Nepal te reizen?
Je kunt Nepal beter niet bezoeken tijdens het regenseizoen dat tussen juni en september valt. De beste tijd om naar Nepal te reizen is het najaar, net aan het begin van het droogseizoen, wanneer het nog warm is en alle bloemen in bloei staan. In het voorjaar is het weer ook goed in Nepal maar is het uitzicht in de berggebieden minder goed.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een reis naar Nepal heb je een toeristenvisum nodig wat je kunt aanvragen bij het consulaat in Amsterdam. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is.

Hoe staat het met de veiligheid in Nepal?
Voor informatie over de meest actuele situatie in Nepal, kun je voorafgaand aan je reis het beste de reisadviezen van de overheid goed in de gaten houden. Op hun website vind je de adviezen en veiligheidsrisico’s voor de verschillende regio’s van Nepal.

Hoe lang is de reistijd?
Afhankelijk van het aantal en de duur van je overstappen, sta je in ongeveer 11 uur vanaf Amsterdam in Nepal.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt in de lokale valuta: de Nepalese roepie. Bankpassen en creditcards worden in de meeste toeristische gebieden ook geaccepteerd, maar daarbuiten vaak niet. Neem ook een verloopstekker van type D of M of een wereldstekker mee om je apparatuur te kunnen gebruiken.