Logeren in de wildernis

Van een lodge aan zee tot een huisje midden in een wijngaard. De volgende accommodaties laten je Nieuw-Zeeland op een bijzondere manier beleven.

Door Paul Römer
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Lake Okarera Lodge by Lebua

Al jaren is Nieuw-Zeeland de ultieme bestemming voor bungeejumpers en andere waaghalzen. Minder bekend staat het land om zijn afgelegen vakantiehuizen midden in de natuur. Zo vind je op het Noordereiland de twee handgebouwde huisjes van Flying Fox (vanaf 68,-). De ‘James K’ is een voormalige schuur omgebouwd tot woonruimte, waarvan de muren gemaakt zijn van vulkanisch puimsteen. De charme van de ‘Brewers Cottage’ zijn de authentieke bakstenenvloer en het prachtige vergezicht over de rivier. Beide staan te midden van een bos vol eeuwenoude walnootbomen en zijn omgeven door het Whanganui National Park. Door de ligging aan de Whanganui rivier kun je er arriveren met kano, riviertaxi of de kabelbaan.
 
Waan je voor even een echte vuurtorenwachter in The Lighthouse bed en breakfast (vanaf 122,-) op Island Bay. Deze vuurtoren telt drie verdiepingen en kijkt direct op de oceaan. Het is slechts door een weggetje gescheiden van het strand en ligt op nog geen 15 minuten afstand van Wellington. Even verderop in Houghton Bay vind je The Keep (vanaf 122,-). Deze toren biedt vanaf het balkon en dak een prachtig uitzicht over Straat Cook - de zeestraat die het Noordereiland en het Zuidereiland van elkaar scheidt.

De zwavellucht prikkelt je neus zodra je arriveert in Rotorua, het centrum van een gebied vol heetwaterbronnen op het Noordereiland. Je vind hier maar liefst 16 meren waar je in allerlei accommodaties kunt overnachten. Het Lake Okareka hotel springt er het meest uit vanwege de prachtige ligging op een afzonderlijk schiereiland met uitzicht op het meer. De keuze uit drie luxueuze suites met een geheel eigen verdieping staat garant voor een onvergetelijk verblijf. Sla een bezoek aan de Polynesische Spa voor een ontspannende behandeling niet over. In familierestaurant Milai-Village dineren bezoekers samen met lokale Maori-strijders, die arriveren per kano en hun traditionele dans opvoeren.

Wie aanklopt bij het kleurrijke Giant’s house (vanaf 169,-) in het charmante dorpje Akaora, wordt begroet door eigenaar en kunstenaar Josie Martin, een excentrieke verschijning met zijn knalblauwe haar. Zijn opmerkelijke optrekje heeft veel wegvan een museum of expositieruimte. Als gast verblijf je er in de Rose Room met zonnige serre of de Boat room, waar je slaapt in een omgebouwde boot. Ook is het mogelijk te overnachten in een standaard tweepersoonskamer. Breng je dagen door op het strand of probeer eens een croissantje gevuld met lokaal lamsvlees in Akaroa.

Op het Zuidereiland, aan de Queen Charlotte Track - de wandelroute door de Marlborough Sounds- staat de Lochmara Lodge (vanaf 57,-). Hier kun je kajakken vanaf het privé-strand en de culturele hoogstandjes als het plaatselijke Arts Centre en Wildlife Recovery Centre - waar je de uitstervende gecko kunt spotten – liggen om de hoek. Kies voor een groot chalet met uitzicht over de baai, of ga voor een simpeler appartement met gedeelde tuin.

In  het dorpje Blenheim ook op het Zuidereiland, staat The Herzog Winery, Restaurant and Cottage. Het verblijf wordt gerund door het echtpaar Herzog die eerder een restaurant met Michelinster in Zwitserland runde. Doe je hier te goed aan het vijfgangenmenu onder het genot van een huisgemaakte Herzog wijn, en overnacht in een van de antiek ingerichte kamers.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Nieuw-Zeeland
Met stijl door Nieuw-Zeeland reizen
Nieuw-Zeeland
Reizen naar Nieuw-Zeeland: 5 praktische vragen
Reizen
In haar eentje: alleenreizende vrouwen delen hun beste tips
De wereld volgens Witte
Welkom in Middle-earth: het decor van Lord of the Rings
De wereld volgens Witte
Kaikoura: Wildlifehoofdstad van Nieuw-Zeeland

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.