Nieuw-Zeelands dorp werft inwoners

Ben jij dol op Nieuw-Zeeland en hou je van een rustige, landelijke levensstijl in een hechte gemeenschap? Het dorp Kaitangata is hard op zoek naar nieuwe bewoners.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto van Matthew Williams-Ellis / Getty Images

Als je ooit serieus overwogen hebt om naar het land van de Kiwi's te emigreren, dan is nu wellicht het moment. Het heuvelachtige, groene Kaitangata in Otago op het Zuidereiland, een uur ten zuiden van Dunedin, kampt namelijk met een uniek probleem: er zijn meer dan 1000 banen beschikbaar die de 800 inwoners zelf niet kunnen opvullen.

Lokale bedrijven en gemeentes van het Cluthadistrict, waar Kaitangata deel van uitmaakt, hebben de handen ineen geslagen en zijn een wervingscampagne gestart om mensen naar het gebied te trekken, onder meer met aantrekkelijke werk- en woonpakketten. Voor zo’n 148.000 euro heb je al een riant huis met een stuk grond erbij en daarbij een gegarandeerde, goedbetaalde baan.

De campagne heeft vanuit de hele wereld veel media-aandacht ontvangen. De burgemeester van Clutha, die zo veel interesse uit het buitenland niet had voorzien, raadt geïnteresseerden aan op deze website te bekijken of ze volgens de immigratieregels van Nieuw-Zeeland in aanmerking komen voor een woon- en werkvisum.

Lees ook: Nieuw-Zeeland: Gouden decor.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.