De levendige wijk Cathedral Quarter is het centrum van het kunstcircuit. Op luiken van huizen en winkels zijn bekende acteurs, muzikanten en sportsterren uit Belfast afgebeeld. Daaronder zijn bekende bands zoals Van Morrison en Snow Patrol, die eronder andere voor hebben gezorgd dat de muziekscène nu in volle bloei staat. In veel pubs zijn avondenlang livemuziek te horen of kan je genieten van een stand-up comedyshow gevuld met Britse humor.

Vredesmuur
Vredesmuur.
Diego López, Flickr

De ondergrondse kunstscène van Belfast is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De Muren van Belfast, ook wel Vredesmuren genoemd die de stad in tweeën verdelen, zijn een canvas voor graffiti artiesten en straatkunstenaars. Creatieve schilderingen, vredesberichten en politieke standpunten sieren de muren. President Bill Clinton en de Dalai Lama hebben hun handtekening gezet op de Vredesmuren, maar ook jij kan er je boodschap achterlaten!

Straatkunst Belfast
Straatkunst, Belfast.
Aaron Fellmeth Photography, Flickr

Het jaar van eten en drinken wordt in Noord-Ierland gevierd met marktjes, wedstrijden en proeverijen. Deze festiviteiten hebben ook Belfast aangestoken, met culinaire hoogstandjes tot gevolg. Laat de geuren van kruiden, verse groenten en gebak je leiden naar St. Georges Market. De meer dan 400 jaar oude markt werd in 2014 verkozen tot beste overdekte markt van het Verenigd Koninkrijk. Bezoek ’s avonds de pub met de grootste whisky collectie van Ierland: The Duke of York.

De ervaring van onze Digital Nomad Veerle Witte in historisch Belfast lees je hier!