Highlights Noord-Korea

Het is misschien de laatste plek waar je aan denkt bij een vakantiebestemming, maar het ondoordringbare Noord-Korea opent langzaam maar zeker de deuren voor bezoekers. Een ding is zeker: een reis naar dit land is met geen andere vakantie te vergelijken.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 6 nov. 2017 16:49 CET
Foto door Uri Tours, Flickr

Pyongyang

Wie naar Noord-Korea reist, komt hoe dan ook terecht in hoofdstad Pyongyang. Elke reis wordt geleidt door een gids en kent een aantal verplichte onderdelen, zoals de eer bewijzen aan voormalige leiders Kim Il-Sung en Kim Jong-Il. Bezienswaardigheden in Pyongyang hebben met name de vorm van indrukwekkende bouwwerken en monumenten, zoals de 170 meter hoge toren van Juche of het enorme Ryugyong Hotel. 

Kinderen spelen op straat in Pyongyang. Op de achtergrond het Ryugyong Hotel.
Foto door Martin Sasse, Laif, HH

Paekdusan

Op de grens met China ligt dit wonderschone natuurgebied, bestaande uit een enorme vulkaan met een diep, koud kratermeer. Wandel tussen de dramatische setting van bossen, bronnen, watervallen en granietrotsen of waag een poging om de uitdagende piek Jong-Il te beklimmen. Deze is alleen te bereiken in de zomermaanden met een chartervlucht, maar de moeite loont zich zonder meer.

Masik Pass skiresort

Wie graag op wintersport gaat, wil misschien eens iets anders dan het bekende Alpe d’Huez of Val Thorens. Noord-Korea heeft niet de beste sneeuw ter wereld, maar zal toch zeker een van de meest onwaarschijnlijke wintersportbestemmingen ter wereld zijn. Dit in 2013 geopende skiresort ligt op vier uur rijden van Pyongyang en biedt alle benodigde faciliteiten voor een spannende run.

Eens wat anders dan Val Thorens: het skiresort Masik Pass. 
Foto door Jean H. Lee/Getty Images

Panmunjeom

Wie een bezoek brengt aan Noord- of Zuid-Korea en enigszins geïnteresseerd is in de politiek of geschiedenis van deze naties, wil een bezoek brengen aan de gedemilitariseerde zone. Hierin ligt het dorp Panmunjeom, dat tegenwoordig niet meer bewoond wordt, maar vooral voor militaire doeleinden wordt benut. In Panmunjeom liggen de Joint Security Area waar de legers van de twee landen tegenover elkaar staan, het Noord-Koreaanse Vredesmuseum en verschillende militaire gebouwen.

KIJK ZONDAG 12 NOVEMBER OM 22:30 NAAR DE DOCUMENTAIRE INSIDE NORTH KOREA OP NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.

Inside North Korea
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Noord-Korea
Skiën in Noord-Korea
Zwitserland
Eerste sporen in de Zwitserse sneeuw
Zweden
Highlights Zweden
Noord-Korea
Met de trein door Noord-Korea
Noord-Korea
Reizen naar Noord-Korea: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.