Met de trein door Noord-Korea

Noord-Korea wil steeds meer buitenlandse toeristen lokken. Twee weken geleden opende het nieuwe Pyongyang International Airport. Koryo Tours introduceerde deze week een nieuwe tour: een rondreis met de trein.

Gepubliceerd 6 nov. 2017 16:59 CET
Foto van (stephan)/Flickr

Tot nu toe was het voor toeristen alleen mogelijk de trein te pakken van Beijng naar Pyongyang - uiteraard alleen met toestemming, visum en een gids. Koryo Tours heeft het, na jaren proberen, voor elkaar gekregen een treinreis door Noord-Korea te organiseren. Volgens het bedrijf is het een unieke mogelijkheid om te zien wat er buiten Pyongyang gebeurt en trek je naar afgelegen gebieden waar bijna geen enkele buitenlander een voet heeft gezet.

De elfdaagse reis neemt je in een vintage locomotief uit de jaren ‘70 mee van Pyongyang naar Mount Myohyang, de berg van mysterieuze geuren. Hier bezoek je de International Friendship Exhibition, waar je een jaar kunt spenderen aan het bezichtigen van alle cadeaus die Kim Il-sung en Kim Jong-il hebben gekregen van de bevolking als van andere wereldleiders. Hierna gaat de tour door naar Hamhung, waar je een grote fabriek mag bezichtigen. In Chongjin krijg je de mogelijkheid het stedelijke openbare vervoer te ervaren. Als laatste stopt de reis nog in Wonsan, wat stil lijkt te staan in de jaren ‘70.

De reis start op 2 oktober en kost €2890,-. Het is nog onbekend of deze tour later ook nog aangeboden wordt. Op de website van Koryo Tours is het volledige programma te vinden en kun je deze reis boeken.

Door Noord-Korea reizen in een vintage locomotief is nu mogelijk.
Foto van (stephan)/Flickr

KIJK ZONDAG 12 NOVEMBER OM 22:30 NAAR DE DOCUMENTAIRE INSIDE NORTH KOREA OP NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.

Inside North Korea
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.