Skiën in Noord-Korea

Het is weer eens wat anders: een wintersportvakantie naar Noord-Korea. Het gesloten land opende twee jaar geleden het eerste ski-resort waar je kunt kiezen uit negen verschillende pistes.

Gepubliceerd 6 nov. 2017 16:47 CET
Foto van Uri Tours / Flickr

Aanvankelijk zie je aan de beelden van deze sneeuwpistes weinig bijzonders. Dik aangekleed gaan mensen op hun ski’s van de lange witte pistes af waarna ze plaatsnemen op de rode bankjes van de skiliften om nog een keer de afdaling te maken. Toch is dit niet een gemiddeld skiresort in Oostenrijk of Zwitserland: deze skipistes liggen in een berggebied in het oosten van Noord-Korea.

Foto van Uri Tours / Flickr

Het skiresort Masikryong in Noord-Korea werd ruim twee jaar geleden geopend. Nu reist slechts een handjevol buitenlandse toeristen jaarlijks naar het gesloten land. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil dat veel meer reizigers het land bezoeken, en het skigebied is een van de manieren waarop Noord-Korea het toerisme probeert te bevorderen.

Foto van Uri Tours / Flickr

Het 1400 hectare grote gebied ligt vlak bij Wonsan, een stad in het oosten van het land, tegen de kust aan. Het hoogste punt, de Taehwa Peak, ligt op 1360 meter boven zeenniveau en je kunt kiezen uit negen pistes van verschillende niveaus om naar beneden te skiën of snowboarden. Gemiddeld valt er per jaar zeventig centimeter sneeuw. Het hotel bij de piste heeft een zwembad, sauna en een bar op de negende verdieping vanwaar je uitkijkt over het uitgestrekte skigebied.

Meer weten over reizen naar Noord-Korea? Lees ons interview met reisbegeleider Jan Koning!

KIJK ZONDAG 12 NOVEMBER OM 22:30 NAAR DE DOCUMENTAIRE INSIDE NORTH KOREA OP NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.

Inside North Korea
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.