Bekijk Noorwegen door de ogen van een schaap

Volg vijf schapen terwijl ze op avontuur gaan in de bergen en dalen van het Noorse landschap of een bezoek brengen aan pittoreske dorpjes en de grote stad.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto van VisitNorway

In Noorwegen worden elk jaar twee miljoen schapen vrijgelaten in de natuur, om zo bij te dragen aan de bescherming van het cultuurlandschap. Snuffelend aan de bloemen, dravend door de landschappen en paraderend door de straten verkennen zij elke hoek van het land.

Vijf van die schapen krijgen nu een camera mee, en posten foto’s van hun avonturen op hun Instagram account. Zo kunnen we meekijken terwijl ze hoge bergen beklimmen, de Noorse fjorden bewonderen of over de stranden struinen. Sommigen brengen zelfs wel eens een bezoek aan een museum of een plaatselijke pub.

Zoals Heidi, zij is een creatieve meid die in een stadsboerderij bij Oslo woont, en maar al te graag cultuur snuift in de stad. Eric daarentegen hangt vooral rond bij de stranden in Zuid-Noorwegen. Frida houdt dan weer van hoge bergtoppen en fjorden, terwijl Lars heel honkvast is en altijd bij de Gouden Route blijft. Kari is de sportiefste van de groep en probeert de lokale rendieren bij te houden.

Fashionista Heidi
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.