Wandelingen voor alle zintuigen

Op de vier zondagen van september vinden cultuur- en plezierwandelingen plaats in het Brandnertal en de Alpenstad Bludenz, genaamd 'Berge Hören'. Samen met muzikanten, die zich vooral met volks- en wereldmuziek bezighouden, wandelen de deelnemers naar een berghut. Ze doen nieuwe akoestische en visuele indrukken op en mogen uiteindelijk in de hut ook hun smaakorgaan de kost geven.

70 jaar Bregenzer Festspiele

Zeventig jaar na de oprichting staan de Bregenzer Festspiele, bekend om een breed scala aan opvoeringen, aan en op de Bodensee. De Festspiele worden geopend met een operavoorstelling van Hamlet, van Franco Faccio op 20 juli in het Festspielhaus. Van 21 juli tot en met 19 augustus kunnen de bezoekers het spectaculaire decor beleven van Turandot, de laatste opera van de Italiaanse componist Giacomo Puccini, op een podium op de Bodensee. Een verwijzing naar de oorsprong van de Bregenzer Festspiele is de opvoering van Bastien und Bastienne op 19 juli in de Bregenzer Gondelhaven – op de plaats waar dit zangstuk van Mozart zeventig jaar geleden de Festspiele inluidde.

Bodensee-Vorarlberg Tourismus en Bregenzerwald Tourismus bieden diverse arrangementen aan, waarbij tickets voor de Bregenzer Festspiele en overnachtingen in een accommodatie naar keuze zijn inbegrepen.

This is an image
Andreas Gassner, Vorarlberg Tourismus

De natuur als kunstobject

Elke twee jaar vindt het SilvrettAtelier plaats in het district Montafon. Nieuw is de locatie van het evenement: het gebied rondom de Versettla, een 2372 meter hoge bergtop in de Alpen. Internationale kunstenaars in verschillende disciplines verhuizen van 21 augustus tot 3 september hun atelier naar deze indrukwekkende locatie. Twee weken lang houden zij zich bezig met de unieke omstandigheden van de plaats: de natuur en de bergen, de geomorfologische situatie, het alpinisme en de rol van het toerisme.

Sommige van de werken zullen daar blijven bestaan, andere zijn in het voorjaar van 2017 te zien in tentoonstellingen in het Kunstforum Montafon in Schruns.

This is an image
Roland Haas