Wat is een betere plek om te schilderen of te leren beeldhouwen dan in de serene omgeving van de bergen? Dit jaar wordt er voor de tiende keer het SilvrettAtelier Montafon gehouden. Internationale kunstenaars verhuizen tijdelijk hun atelier naar het Montafon om zich bezig te houden met deze omgeving. De thema’s zijn de natuur, het alpinisme en de rol van het toerisme. Je kunt de gemaakte werken dit voorjaar in het Kunstforum Montafon in Schruns bewonderen.

This is an image
Liddy Scheffknecht, SilvrettAtelier

In het Gauertal leidt de themawandeling Gauertaler AlpkulTour je door het cultuurlandschap van het Montafon. De wandeling, die door kunstenaar Roland Haas uit het Montafon is samengesteld, voert je langs dertien bijzondere kunstwerken. De opvallende houtsculpturen wekken verbazing en zetten aan tot nadenken, filosoferen en fantaseren. De eeuwenoude cultuur van het dal wordt op een ongebruikelijke manier binnen de context van het heden geplaatst. Van het herdersleven en de traditionele boerderijen (‘Maisäß’) tot de geschiedenis van de bergweiden: bij elke stop krijg je inzicht in een ander hoofdstuk van het cultuurlandschap.

This is an image
Dietmar Denger, Vorarlberg Tourismus