Kunstateliers in de bergtoppen van Montafon

Iedere twee jaar verandert deze Oostenrijkse skiplek in een ongekend kunstwalhalla, tijdens het SilvrettAttelier kunstfestival in Montafon.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Daniel Zangerl, Montafon Tourismus GmbH

Wat is een betere plek om te schilderen of te leren beeldhouwen dan in de serene omgeving van de bergen? Dit jaar wordt er voor de tiende keer het SilvrettAtelier Montafon gehouden. Internationale kunstenaars verhuizen tijdelijk hun atelier naar het Montafon om zich bezig te houden met deze omgeving. De thema’s zijn de natuur, het alpinisme en de rol van het toerisme. Je kunt de gemaakte werken dit voorjaar in het Kunstforum Montafon in Schruns bewonderen. 

Foto door Liddy Scheffknecht, SilvrettAtelier

In het Gauertal leidt de themawandeling Gauertaler AlpkulTour je door het cultuurlandschap van het Montafon. De wandeling, die door kunstenaar Roland Haas uit het Montafon is samengesteld, voert je langs dertien bijzondere kunstwerken. De opvallende houtsculpturen wekken verbazing en zetten aan tot nadenken, filosoferen en fantaseren. De eeuwenoude cultuur van het dal wordt op een ongebruikelijke manier binnen de context van het heden geplaatst. Van het herdersleven en de traditionele boerderijen (‘Maisäß’) tot de geschiedenis van de bergweiden: bij elke stop krijg je inzicht in een ander hoofdstuk van het cultuurlandschap.

Foto door Dietmar Denger, Vorarlberg Tourismus
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Geschiedenis en Cultuur
Tijdens het World Bodypainting Festival is het menselijk lichaam het canvas
Reizen
5x perfecte bestemmingen voor oktober
Oostenrijk
Kletteren en klauteren in Tirol
België
Verlaten stad in Vlaanderen wordt graffitiparadijs
Verenigde Staten
The Wynwood Walls: de verborgen schat van Miami

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.