Het Brandnertal en het biosfeerpark Großes Walsertal zijn compleet verschillend. Het Brandnertal is ideaal voor een afwisselende gezinsvakantie vol belevenissen in de natuur. In het biosfeerpark Großes Walsertal luidt het motto: ‘de natuur gebruiken zonder haar te schaden’. Hier gaat de tijd langzamer en staan oorspronkelijke bergweiden, ruige bergpaden en de fantastische bergnatuur centraal. Hier tips voor een onvergetelijke vakantie.

Tijdens de gemoedelijke culinaire wandeling door het Brandnertal kun je op verschillende plekken genieten van het landschap en de lekkerste gerechten proeven. De route begint met het voorgerecht bij het eerste station, de Alpe Rona. Daarna wandel je verder naar het hoofdgerecht in restaurant Froöd. De smakelijk wandeling eindigt met een dessert op het laatste station: restaurant Einhorn.

Voor wie geïnteresseerd is in kruiden, is er de wekelijkse weide en kruidenwandeling om jezelf helemaal op te peppen met de zuiverste planten. De kruidenvrouwen van Alchemilla leggen je graag uit welke kruiden eetbaar zijn en hoe deze het beste te verwerken zijn. In de zomermaanden kun je in het Großes Walsertal met ze meewandelen. Proeven is natuurlijk toegestaan!

Hoe ontstaat het weer? Wie brengt de stenen naar de berg? En wat gebeurt er precies op een bergboerderij? Deze en nog meer geheimen worden onthuld op de vier kilometer lange, interactieve ‘Natursprünge-Weg’ in het Brandnertal. Met de elf informatiepunten leer je de natuur beter te begrijpen en beleven.

Mocht je daarna nog tijd over hebben, bezoek dan de proosdij St. Gerold in het park Großes Walsertal, een klein centrum met een bijzondere sfeer. Met een wekelijkse mis op dinsdagochtend, begin je je dag spiritueel. Daarna is het genieten geblazen met een ontbijt dat bestaat uit regionale producten en neem je deel aan een rondleiding op de ‘Weg der Zinnen’. De route loopt door de kloostertuin, langs liefdevol aangelegde vijvers en door een rustgevend bos.