Rustgevende rivierwandeling in Lech Zürs

Met koralen en fossielen van miljoenen jaren oud en de grootste steenbokkolonie van Europa, is er genoeg te zien in het Oostenrijkse natuurwalhalla Arlberg in deelstaat Vorarlberg.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Christoph Schoech, Lech Zuers Tourismus

Lech Zürs am Arlberg heeft een legendarische reputatie onder wintersporters om zijn grote sneeuwzekerheid. Maar even indrukwekkend is de fascinerende natuur die zich in de zomermaanden ontvouwt. Lech am Alrberg ligt op 1450 meter hoogte en werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Europa. Hier ontdekt je de grootste steenbokkolonie van het continent, twintig verschillende soorten orchideeën en een tweehonderdmiljoen jaar oude versteende oerzee vol koralen, schelpen en andere fossielen.

Het is bewezen dat de natuur een rustgevende werking heeft. En hoe kun je de natuur beter ontdekken dan tijdens een wandeling? Om je hoofd eens helemaal leeg te maken en te genieten van al dit moois is de langeafstandswandeling de ‘Lechweg’ een aanrader. Tijdens deze 125 kilometer lange route, met het certificaat ‘Leading Quality Trail of Europ’, loop je langs de wilde rivier de Lech door een van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa. Hier is de kracht van de natuur nog echt voelbaar.

Foto door Marco Mathis, Vorarlberg Tourismus

De route begint bij de Formarinsee in het Klöstertal, de bron van de rivier en afgelopen jaar verkozen tot mooiste plek van Oostenrijk. Dan weg loopt verder via de Tiroolse natuurparkregio Lechtal-Reutte naar de Lech-Waterval in Füssen in het Duitse Allgäu. Tijdens de tocht steek je de langste voetgangershangbrug van Oostenrijk over en spot je onder andere de grootste steenbokkolonie van het continent.

De route kan in verschillende etappes verdeeld en bewandeld worden. Rafting- en canyoningbedrijven bieden zelfs de mogelijkheid om in het kolkende water losse tukken van de route op de rivier af te leggen. De omliggende dorpen bieden optimale verbindingen met het openbaar vervoer en er zijn speciale shuttlediensten die je terugbrengen naar je uitvalsbasis. Fijne bijkomstigheid: ook je bagage wordt van bestemming naar bestemming vervoerd.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oostenrijk
Kletteren en klauteren in Tirol
Oostenrijk
Zell am See-Kaprun: Spectaculaire uitzichten
Oostenrijk
Grossarltal: Wandelen over de Almen
Reizen
Take a hike! Vijf van de prachtigste wandelroutes door Europa
Oostenrijk
Wandeltip in Oostenrijk: culinaire hikes rond de Achensee

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.