Zo krijg je de kids enthousiast over de natuur

Niet alle plekken zijn even geschikt voor een familievakantie, maar in de Oostenrijkse Alpen is er voor iedereen iets te doen. Vijf activiteiten voor het gezin in de regio Vorarlberg.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Christoph Schöch, Montafon Tourismus GmbH

'Nee mama, ik wíl niet!' 

Wie op vakantie gaat met het gezin zal regelmatig te maken krijgen met geklaag en ontevredenheid – elk gezinslid wil immers een andere kant op. In het westelijke puntje van Oostenrijk zal dit niet zo snel gebeuren: hier zijn tal van gezinsuitjes te ondernemen die iedereen aanspreken. Maak indrukwekkende wandeltochten, leer over het leven op een alpenboerderij en maak een tochtje met husky's. Vijf familie-activiteiten in deelstaat Vorarlberg waarmee je de kinderen (en dus jezelf) blij maakt:

1. Speel voor avonturier

Op de wildernisdag in het Kleinwalsertal beleven kinderen en hun ouders de natuur van dichtbij. Er wordt een schuilhut gebouwd, een kampvuur aangestoken zonder aansteker of lucifers, en gereedschap gemaakt. Verder leren de deelnemers sporen lezen krijgen ze veel nuttige informatie over het overleven in de wildernis. Het programma duurt zes uur en vindt plaats op 20 juli, 3, 7, 8, 17 en 31 augustus, en op 7 september. Deelname kost 18,- euro voor volwassenen.

Foto door Oliver Farys, Kleinwasertal Tourismus

2. Verblijf op een (kinder)boerderij

Een groot aantal boerderijen in regio Vorarlberg bieden gezellige kamers en vakantiewoningen aan. Negen daarvan zijn gespecialiseerde baby- en kinderboerderijen. De gastfamilies weten goed hoe ze kinderen en volwassenen een fijne vakantie kunnen bezorgen en hoe ze geïnteresseerden kunnen laten kennismaken met het leven op de boerderij. 

3. Maak leerzame wandeltochten

Hoe ontstaat het weer? Wie brengt de stenen naar de berg? En hoe gaat het er op een bergboerderij aan toe? Kinderen kunnen meestal eindeloos doorgaan met vragen stellen. Op de interactieve Natursprünge-Weg in het Brandnertal, met Nederlandstalige bewegwijzering, worden deze vragen dan eindelijk beantwoord tijdens een wandeling. Elf informatiepunten nodigen bezoekers van iedere leeftijd uit om de natuur te begrijpen en te beleven. Het circa vier kilometer lange traject is – ook met een kinderwagen – in ongeveer twee uur te lopen. 

Foto door Bernhard Huber, Brandnertal Tourismus

4. Rodel, tokkel en klim erop los

De Golm, de huisberg van Tschagguns, biedt veel mogelijkheden op het gebied van wintersport, maar is ook in de zomer een uitstekende actieve vakantiebestemming. De Alpine-Coaster-Golm is de enige rodelbaan voor alle weersomstandigheden in Vorarlberg. Deze locatie is het hele jaar door geopend voor bezoekers. Andere populaire klim- en klauterparken zijn Waldseilpark-Golm en de Flying-Fox-Golm, waar een tokkelbaan over het Latschau-stuwmeer suist. 

5. Ga op een tocht met husky's

Sledehonden worden niet alleen in de winter ingezet! Husky Toni, die ’s winters tochten met husky's aanbiedt in het Brandnertal, organiseert ook zomerwandelingen met de honden, bijvoorbeeld naar de Lünersee. Wandelaars en honden zijn met een buikgordel met elkaar verbonden. Zo helpen de honden een handje – of pootje – bij het lopen. 

Foto door Oliver Lerch, Alpenregion Bludenz Tourismus
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oostenrijk
Boerderijvakantie: Feest voor kinderen én volwassenen
Oostenrijk
Kletteren en klauteren in Tirol
Oostenrijk
Zell am See-Kaprun: Spectaculaire uitzichten
Oostenrijk
Reizen naar Oostenrijk: 5 praktische vragen
Reizen
Dit is waarom je verliefd wordt op Philadelphia

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.