Wakker worden in een van de mooiste houten boerderijen van Oostenrijk en ontbijten met een kakelvers eitje en verse melk. Tijdens een boerderijvakantie leer je de charmes van het landelijke leven gauw waarderen. Vooral voor kinderen is dit een avontuur. Ze spelen er in het hooi, aaien de koeien en geitjes en mogen de boer in de stal helpen. Hun ouders kunnen ondertussen lekker ontspannen.

This is an image
salzburg.farmholidays.com

Het Salzburgerland telt tal van kind- en babyvriendelijke boerderijen waar gasten welkom zijn. Op het Maurachhof in St. Johann im Pongau heeft elk kind bijvoorbeeld zijn of haar eigen pleegdier voor de gehele vakantieduur. Spannend is ook de wedstrijd koeienmelken, een tractorrit of slapen in de hooistal. En boer Johann Greischberger van de Aicherbauernhof in Seeham in het Salzburgse merengebied neemt zijn kleine gasten mee om de kippen te voeren en om de koeien naar de wei te brengen.

This is an image
salzburg.farmholidays.com

Voor wie gezond eten en wellness belangrijk vindt, is een vakantie op een biologische boerderij ook een goed idee. Bij de zogenoemde bio- en vitaliteitsboerderijen in het SalzburgerLand draait alles om gezondheid uit de natuur: van hooibaden en andere verwenbehandelingen met kruiden tot sportieve activiteiten. Deze boeren geven graag de eeuwenoude familiegeheimen over heilzame kruiden en gezonde voeding prijs.

This is an image