Saalbach Hinterglemm: Mekka voor mountainbikers

Van adembenemende downhills tot korte hoogtetochten met uitzicht op de Hohe Tauern en de Leogangse Steinbergen. Met 180 km aan mountainbikeroutes, mag Saalbach Hinterglemm zich gerust het eldorado voor mountainbikers noemen.

Door Marianne Wilschut
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Saalbach Hinterglemm, Yorick Carroux

Wie niet goed kan stilzitten, kan zijn hart ophalen in het Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm. Met zijn 400 km aan wandelpaden en 400 km aan fietspaden is het dé plek voor wandelaars en fietsers. Voor goed geoefende wandelaars is er de Seven Summits. Deze eendaagse bergtocht van 24 km voert over de hoogste toppen van het Glemmtal, een pittige uitdaging. Kinderen kunnen hun energie kwijt op de Kodok berg of op het Baumzipfelweg en de Golden Gate brug van de Alpen.

Foto door Saalbach Hinterglemm, Yorick Carroux

Maar met name voor mountainbikers is dit een regio die op de bucketlist thuishoort. Tegen de achtergrond van de Hohe Tauern en de Leogangse Steinbergen kunnen zij zich uitleven op verschillende single, downhill en freeride trails, 180 km in totaal. Wie onderweg pech krijgt, hoeft niet te wanhopen. Enkele van de dertig berghutten hebben behalve lekkere koffie met apfelstrudel ook wasplaatsen voor de fietsen, pompen, reservebanden en reservekleding. Zij mogen zich dan ook mountainbikevriendelijke hutten noemen. Ook de vier liften die uit het dal omhoog gaan zijn mountainbikevriendelijk. Niet voor niets worden hier de World Games of Mountainbiking georganiseerd.

Wie een kamer boekt in een van de hotels die zijn aangesloten bij de Joker Card is voordelig uit. Met deze kaart kun je ’s zomers onbeperkt gebruikmaken van kabelbanen in Saalbach Hinterglemm en zijn tal van populaire activiteiten zoals de Adidas freeride, de tennisbaan, het zwembad en het Teufelswasserpark gratis toegankelijk.

Zelf naar Saalbach Hinterglemm? Kijk hier voor meer informatie!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oostenrijk
Kletteren en klauteren in Tirol
Oostenrijk
Boerderijvakantie: Feest voor kinderen én volwassenen
Oostenrijk
Zell am See-Kaprun: Spectaculaire uitzichten
Oostenrijk
Reizen naar Oostenrijk: 5 praktische vragen
Reizen
Waarom dit plaatsje uit de Bronstijd zo populair is

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.