Uitzicht over meer dan dertig bergtoppen van 3000 km meter hoog, wie wil dat nou niet? De Schmittenhöhe, ook wel bekend als de huisberg van Zell am See–Kaprun, heeft een van de mooiste panorama’s van Oostenrijk. Na een comfortabel tochtje in de elegante, door Porsche ontworpen cabines van de kabelbaan heb je er op 2000 meter hoogte keuze uit verschillende wandelroutes die zowel geschikt zijn voor geoefende als beginnende wandelaars. Zo is de 2 kilometer lange Sisi-route, een eerbetoon aan de beroemde Oostenrijkse keizerin, ook geschikt voor kinderen.

This is an image
Getty Images

Avonturiers kunnen op de Kitzsteinhorn ook goed uit de voeten. Met karabijnhaken en lijnen kunnen zij zich uitleven op de kletterzones. Er zijn drie spannende mountainbikeroutes en op de Kitzsteinhorn-gletsjer kan tot in juli geskied worden.

In National Park Hohe Tauern kun je onder het toeziend oog van een steenarend of steenbok ook een meerdaagse huttentocht maken langs onder andere de Krimml-watervallen en de Grossglockner. Deze hoogste berg van Oostenrijk is ook vanuit Gipfelwelt 3000 te bewonderen. Vanaf dit informatiecentrum kom je via een 360 meter lange oude mijnschacht uit bij een spectaculair uitzichtpunt.

This is an image
Zell am See-Kaprun Tourismus

Voor wie het allemaal een tandje relaxter mag, is heerlijk dobberen in het heldere water van de Zeller See of in het overdekte zwembad een optie. Met de Zell am See-Kaprun zomerkaart is de toegang gratis, net als vele andere bezienswaardigheden. Heerlijk flaneren op de boulevard of winkelen in het centrum kan uiteraard ook. Wie ’s avonds nog puf over heeft, kan zich in het gezellige uitgaansleven van Zell am See en Kaprun storten. Tussen de vele restaurants, cafés en discotheken zit voor ieder wat wils.

Zelf deze regio bezoeken? Lees hier verder!