5x Tropisch warme surfspots in Peru

Onze huid heeft nood aan vitamine D, en onze benen aan een surfplank om de woelige wateren te trotseren. Op deze vijf surflocaties vind je in de golven de ultieme ontsnapping!

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Surfen in Peru tijdens zonsondergang.
Surfen in Peru tijdens zonsondergang.
Foto door Fabio Ovalle, PROMPERÚ

1. Máncora

Een zonovergoten stadje aan de kust waar zeeschildpadden op hun gemak voorbij zwemmen en westerlingen loom genieten van het tropisch paradijs. De thermometer geeft nooit minder dan 20 graden aan en het zeewater voelt aan als een lauw bad. De rustige golven in de baai maken dit populaire kustplaatsje een uitstekende bestemming voor beginnende surfers.

Playa Las Pocitas Mancora Foto: Marcela Delgado/PROMPERÚ

2. Órganos

Gevorderde surfers begeven zicht beter naar de woeste golven van het onbekende Óreganos, zo’n 20 minuutjes ten zuiden van Máncora. Maar ook voor minder fervente surfers zijn de gouden stranden, de azuurblauwe zee en de gekleurde koraalriffen de perfecte bestemming om te ontspannen.

Organos. Foto: Paul Kennedy/Getty Images

3. Cabo Blanco 

Verder richting het zuiden, ongeveer 25 kilometer, ligt vissersdorpje Cabo Blanco dat zijn naam te danken heeft aan de lichtgekleurde bergen in de omgeving. De ‘Witte Kaap’ is een surfhemel voor professionele watersporters die metershoge golven durven te trotseren.

Cabo Blanco. Foto: Alobos Life/Flickr

4. Lobitos District

De stranden Lobitos, Piscinas en El Hueco liggen bij het surfersdorpje Lobitos. Volgens vakkundige surfers zijn de golven hier ideaal tussen april en september. Houd er rekening mee dat, ondanks het tropische klimaat, de temperaturen in de zomer schommelen tussen de 35 en 12 graden.

De zogenaamde ‘caballitos’. Foto: Erik De Leon/Flickr

5. Huanchaco

Surfen doe je hier niet zomaar op een surfplank, maar op de eeuwenoude caballitos, kleine rieten vissersbootjes die bekend staan als ’s werelds eerste surfplanken. Dit slaperige vissersplaatsje ligt ongeveer in de helft van de Peruviaanse kustlijn, en de golven boeien zowel beginnende als gevorderde surfers.

Lees hier meer over sandboarden en neem een kijkje in ons dossier over Peru!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Peru
Reizen naar Peru: 5 praktische vragen
Peru
Avontuurlijk overnachten in Peru
Bruggen
Deze hangbrug is gemaakt van gras
Geschiedenis en Cultuur
Hypnotiserende muziek laat deze wijn rijpen tot perfectie
Reizen
Ontmoet de eerste vrouwelijke dragers op de Inca Trail

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.