Verblijven in een natuurlijke omgeving, maar tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van de natuur; het principe van ecotoerisme is simpel. Ecolodges zijn 'groene' verblijfplaatsen die de vervuiling door menselijk toedoen beperken en investeren in duurzame projecten. Het doel: reizigers kennis laten maken met de lokale ecosystemen én ervoor zorgen dat dit generaties later nog steeds mogelijk is. In Peru zijn zulke ecolodges een populaire vorm van accommodatie: van hutjes in de Amazone tot ontspannende kuuroorden in de bergen. Droom weg bij dit lijstje van de mooiste ecolodges in Peru!

1. Hutje in de rimboe

Altijd al eens willen overnachten in de Amazone? Deze lodge, gemaakt van hout, bamboe en riet, past precies in het plaatje van het regenwoud. Overnacht in het leefgebied van onder meer aapjes, papegaaien en rivierotters. Het hoogtepunt is de 30 meter hoge uitkijktoren, vanwaar bezoekers kunnen genieten van een uniek uitzicht over de toppen van de bomen.

Tambopata National Reserva
Tambopata National Reserva.
Leslie Searles, PROMPERÚ

2. Vrolijk strandhuis

In het noorden van Peru liggen de mooiste zandstranden van het land. Surfers en levensgenieters zullen zich helemaal thuis voelen in regio Piura. De ecolodge Mancora heeft een vrolijk en rustgevend uiterlijk met het bamboe-design en privézwembad. Kortom: de ideale plek om bij te komen van een lange dag aan het strand of in de zee.

This is an image
Ecolodge Mancora

3. Badderen in de Colca Canyon

De Colca Canyon is een van de populairste bestemmingen van Peru. De honderden kilometers lange kloof, gigantische Andescondor en natuurlijke warmwaterbronnen zijn reden genoeg om deze plek te bezoeken. De Colca Lodge gebruikt de natuurlijke aardwarmte van de omgeving als duurzame energiebron. Geniet van de ruime kamers, warme baden en unieke omgeving vol eeuwenoude rijstterrassen.

This is an image
Enrique Castro-Mendívil, PROMPERÚ

4. Haciënda in de Heilige Vallei

Deze nieuwe villa in haciënda-stijl ligt in de Heilige Vallei tussen Cusco en Machu Picchu. Na een biologisch ontbijt van quinoa-pannenkoekjes is het enkel nog kiezen tussen de vele bezienswaardigheden in de buurt, zoals Inca-ruïnes, historisch erfgoed en traditionele dorpjes.

This is an image
Gihan Tubbeh, PROMPERÚ

5. Uitzicht op het Titicacameer

Deze stijlvol ontworpen huisjes op het eiland Amantani lijken wel uit de rotsen gehouwen. Een modern, natuurlijk design en een panoramisch uitzicht over het Titicacameer maken dit een van de fraaiste slaapplekken in Peru.

This is an image
Amantica Lodge

6. Mediteren in de bergen

Yogasessies, massages en een meditatie-labyrint: wie volledig tot rust wil komen, hoeft niet verder te zoeken dan Cuesta Serena. Dit sfeervolle boetiekhotel ligt in de regio Áncash, een bergachtig gebied ten noorden van Lima. Met uitzicht op de hoogste berg van Peru, tientallen wandelpaden in de omgeving en een huiselijke sfeer is dit hotel een oase van rust in de frisse berglucht.

This is an image
Cuesta Serena

7. Bouw mee aan een bos

Gasten in Gocta Natura genieten van een adembenemend uitzicht over bergen, regenwoud en een van de hoogste watervallen ter wereld. De eigenaren van deze ecolodge doen echt alles wat ze kunnen om hun bedrijf duurzaam te houden. In samenwerking met de lokale bevolking hebben zij al meer dan 10.000 bomen geplant voor het herstel van het nevelwoud in de regio Amazonas.

This is an image
Gocta Natura

Een reis naar Peru plannen? Alles over Peru lees je op de website van Peru Travel!