Culinair Peru

De sterk gevarieerde keuken van Peru ontving internationele lof bij de World Travel Awards. Invloeden van over de hele wereld bepalen de Peruviaanse smaken, die onder meer gekenmerkt worden door aardappelen, pepers en gebakken cavia.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Jose Cáceres

We hadden Peru al in onze hotspots voor 2015 opgenomen, maar nu is er nóg een reden om naar het Zuid-Amerikaanse land af te reizen. Voor het derde jaar op rij is Peru bij de uitreiking van de prestigieuze World Travel Awards (WTA) uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’. Ook de toeristische website van het land ontving een prijs.

Peru kent een van de meest gevarieerde keukens ter wereld, en Lima heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. De kookkunst van het land kenmerkt zich door een eeuwenoude samensmelting van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse gerechten, in combinatie met recentere Aziatische invloeden. De lijst met ingrediënten is eindeloos. Men gebruikt talloze verschillende soorten aardappelen en Spaanse pepers, maïs, vis en schaaldieren, en limoen. 

De laatste jaren beginnen de smaken van Peru ook steeds meer door te dringen tot de Europese restaurants, mede dankzij de rijzende populariteit van producten als quinoa, avocado en zoete aardappelen. Er is daarentegen ook een aantal gerechten waar we misschien nog aan moeten wennen. Typisch Peruviaans street food is bijvoorbeeld anticuchos, een spiesje met stukjes runderhart, en als je in een restaurant cuy bestelt, krijg je een bord met een gebakken cavia voorgeschoteld.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Peru
Food festival Lima: De smaak van Peru
Peru
Reizen naar Peru: 5 praktische vragen
Peru
Avontuurlijk overnachten in Peru
Reizen
Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted
Reizen
Tel Aviv, de stad die nooit slaapt

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.