Skip to Content

10x verlichte feestdagen

Tijdens de advent laat Wenen zich van een romantische kant zien van 26 november tot 31 december sieren slingers met bollen de hoofdwegen en zijn de winkels versierd met dennentakken en zijden linten Grote kandelaars leiden naar de Stephansdom terwijl in Schloss Schnbrunn dagelijks adventsconcerten plaatsvindenpinterest icon
Foto: Sandra Raccanello, Sime
1
Tijdens de advent laat Wenen zich van een romantische kant zien van 26 november tot 31 december sieren slingers met bollen de hoofdwegen en zijn de winkels versierd met dennentakken en zijden linten Grote kandelaars leiden naar de Stephansdom terwijl in Schloss Schnbrunn dagelijks adventsconcerten plaatsvinden
Foto: Sandra Raccanello, Sime
Tijdens de advent laat Wenen zich van een romantische kant zien: van 26 november tot 31 december sieren slingers met bollen de hoofdwegen en zijn de winkels versierd met dennentakken en zijden linten. Grote kandelaars leiden naar de Stephansdom, terwijl in Schloss Schönbrunn dagelijks adventsconcerten plaatsvinden.
2
Het Japanse Pagoda een populair restaurant aan het Tivolimeer is een van de vele gebouwen in het uit 1843 daterende Deense amusementspark dat van 11 november tot 30 december is opgetuigd met feestverlichting De tuinen werden ooit aangelegd volgens de fantasien van een designdirecteur van Tiffany Bezoekers kunnen niet alleen de Aziatische wijk in de buurt van de concerthal bezoeken maar ook door de fonkelende lucht racen in de achtbaan uit 1914 Wie wel wat warmte kan gebruiken kan niet om glhwein glogg en appelbollen heen
Foto: Sisse Brimberg & Cotton Coulson, Keenpress
Het Japanse Pagoda, een populair restaurant aan het Tivolimeer, is een van de vele gebouwen in het uit 1843 daterende Deense amusementspark dat van 11 november tot 30 december is opgetuigd met feestverlichting. De tuinen werden ooit aangelegd volgens de fantasieën van een designdirecteur van Tiffany. Bezoekers kunnen niet alleen de Aziatische wijk in de buurt van de concerthal bezoeken, maar ook door de fonkelende lucht racen in de achtbaan uit 1914. Wie wel wat warmte kan gebruiken, kan niet om glühwein (‘glogg’) en appelbollen heen.
3
Tijdens Plaisirs dHiver verheffen groots versierde gebouwen en muziek via luidsprekers de geest in de historische Grand Place Tijdens de kerstmarkt 25 november tot 11 januari serveren 240 dorpshuizen Belgische wafels en kegelvormige chocolade
Foto: Thierry Roge, REUTERS/Corbis
Tijdens Plaisirs d’Hiver verheffen groots versierde gebouwen en muziek via luidsprekers de geest in de historische Grand Place. Tijdens de kerstmarkt (25 november tot 11 januari) serveren 240 dorpshuizen Belgische wafels en kegelvormige chocolade.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het bosrijke landschap van dit vakantiecomplex wordt verlicht door acht miljoen lampjes en vormt dit jaar voor de 20e keer het decor voor het jaarlijkse Fantasy in Lightsfestival van 18 november tot 30 december In de bossen zijn vakantietaferelen zichtbaar zoals de mars van de speelgoedsoldaatjes of natuurthemas zoals een vallei met sneeuwvlokken Twee strandtaferelen met bewegend licht vertellen het verhaal van de avond voor kerst en de geboorte Het kerstdorp biedt mogelijkheden om te winkelen en te dineren Natuurlijk is Santa zelf ook aanwezig
Callaway Gardens
Het bosrijke landschap van dit vakantiecomplex wordt verlicht door acht miljoen lampjes en vormt dit jaar voor de 20e keer het decor voor het jaarlijkse Fantasy in Lights-festival (van 18 november tot 30 december). In de bossen zijn vakantietaferelen zichtbaar, zoals de mars van de speelgoedsoldaatjes, of natuurthema's, zoals een vallei met sneeuwvlokken. Twee strandtaferelen met bewegend licht vertellen het verhaal van de avond voor kerst en de geboorte. Het kerstdorp biedt mogelijkheden om te winkelen en te dineren. Natuurlijk is Santa zelf ook aanwezig.
5
Deze voormalige drugsstad bruist van nieuw leven en  tijdens de zwoele feestdagen van 3 december tot half januari  van fantastische verlichting Drie baldakijnen puilen uit van buitenproportionele ornamenten langs de rivier Medelln draaien enorme 3Dfiguren en dan is er nog een carnavalachtig voetpad vol eetkramen
Foto: Raul Arboleda, AFP/Getty Images
Deze voormalige drugsstad bruist van nieuw leven en – tijdens de zwoele feestdagen, van 3 december tot half januari – van fantastische verlichting. Drie baldakijnen puilen uit van buitenproportionele ornamenten, langs de rivier Medellín draaien enorme 3D-figuren en dan is er nog een carnavalachtig voetpad vol eetkramen.
6
De smaak van geroosterde amandelen en glhwein markeert de aankomst van Sint Lucia in deze charmante rivierstad die het hele seizoen wordt verlicht Vijf miljoen lampjes schitteren op de gebouwen en op de 700 kerstbomen op de kerstmarkt in Liseberg Amusement Park de grootste in zijn soort in Scandinavi geopend vanaf 18 november Vanaf 9 december zingen koren en knuffelen romantische stelletjes elkaar op een laan vol licht die drie kilometer verderop eindigt in de haven
Foto: Roberto Rinaldi, Sime
De smaak van geroosterde amandelen en glühwein markeert de aankomst van Sint Lucia in deze charmante rivierstad die het hele seizoen wordt verlicht. Vijf miljoen lampjes schitteren op de gebouwen en op de 700 kerstbomen op de kerstmarkt in Liseberg Amusement Park (de grootste in zijn soort in Scandinavië; geopend vanaf 18 november). Vanaf 9 december zingen koren en knuffelen romantische stelletjes elkaar op een laan vol licht die drie kilometer verderop eindigt in de haven.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Het kerstseizoen is echt overthetop in Hongkong waar de lampjes fonkelen in Main Street in Disneyland de winkelcentra elkaar proberen te overtreffen in geweldigheid Roppongi Hills Galleria maakte eens een melkwegstelsel op de begane grond en de skyline van de stad bruist van kleurrijke verlichting en continue muziek Het stadscentrum waar een enorme boom van Swarovskikristallen is opgetuigd knapt uit zijn voegen van zangers en Victoria Harbour wordt schitterend verlicht Blijf hangen tot het Chinese nieuwjaar  de traditionele Chinese vakantie  om nog meer vuurwerk en actie te zien Het vakantieseizoen loopt hier van 25 november tot 1 januari
Foto: Francisco Martinez, Alamy
Het kerstseizoen is echt ‘over-the-top’ in Hongkong, waar de lampjes fonkelen in Main Street in Disneyland, de winkelcentra elkaar proberen te overtreffen in geweldigheid (Roppongi Hills Galleria maakte eens een melkwegstelsel op de begane grond) en de skyline van de stad bruist van kleurrijke verlichting en continue muziek. Het stadscentrum, waar een enorme boom van Swarovskikristallen is opgetuigd, knapt uit zijn voegen van zangers en Victoria Harbour wordt schitterend verlicht. Blijf hangen tot het Chinese nieuwjaar – de traditionele Chinese vakantie – om nog meer vuurwerk en actie te zien. Het vakantieseizoen loopt hier van 25 november tot 1 januari.
8
Het Plaza Mayor in de stad heeft prachtige verlichting zonder extravagant te worden De kerstmarkt dateert al uit de helft van de 19e eeuw en vormt een belangrijke locatie voor scnes uit de geboortegeschiedenis  de Belenes  die in de hele stad worden nagespeeld Het hoogtepunt bestaat uit een prachtige optocht op 5 januari de avond van Driekoningen
Foto: Lieda Johannssen, Getty Images
Het Plaza Mayor in de stad heeft prachtige verlichting zonder extravagant te worden. De kerstmarkt dateert al uit de helft van de 19e eeuw en vormt een belangrijke locatie voor scènes uit de geboortegeschiedenis – de ‘Belenes’ – die in de hele stad worden nagespeeld. Het hoogtepunt bestaat uit een prachtige optocht op 5 januari, de avond van Driekoningen.
9
Na de aardbeving in Kobe in 1995 leende Itali duizenden handgeschilderde bollen die konden worden gebruikt om vernuftige armaturen in Gotische stijl te maken De traditie is sindsdien blijven bestaan vier miljoen feestvierders vieren 1 tot 12 december de voortdurende veerkracht van Japan in de buurt van HigashiYuenchi Park
Foto: Jiji Press, AFP/Getty Images
Na de aardbeving in Kobe, in 1995, leende Italië duizenden handgeschilderde bollen die konden worden gebruikt om vernuftige armaturen in Gotische stijl te maken. De traditie is sindsdien blijven bestaan: vier miljoen feestvierders vieren 1 tot 12 december de voortdurende veerkracht van Japan in de buurt van Higashi-Yuenchi Park.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Deze 16eeeuwse stad viel ooit onder Spaans bestuur Vandaag de dag viert de stad zijn geschiedenis van 19 november tot 31 januari In de ramen van de kolonisten branden witte kaarsen en tijdens de Nights of Lights zijn er twee miljoen lampjes te vinden in de oude buurt allemaal wit geheel volgens de verordening van het stadsbestuur
Foto: John Coletti, Getty Images
Deze 16e-eeuwse stad viel ooit onder Spaans bestuur. Vandaag de dag viert de stad zijn geschiedenis van 19 november tot 31 januari. In de ramen van de kolonisten branden witte kaarsen en tijdens de ‘Nights of Lights’ zijn er twee miljoen lampjes te vinden in de oude buurt (allemaal wit, geheel volgens de verordening van het stadsbestuur).
Meer van
 
preview for Natuur

Reizen

turkmenistan de hel van karakum

De poort naar de hel vind je in Turkmenistan

vakantie in oostenrijk
National Geographic + Oostenrijks Toeristenburo

Brandnertal en Klostertal: twee dalen, één hart

lapland hoogtepunten boven de poolcirkel scandinavie
National Geographic + Buro Scanbrit

Lapland: 5 hoogtepunten boven de poolcirkel

het dorpje positano aan de amalfikust in italië

7 tips voor een roadtrip langs de Amalfikust

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder