Skip to Content

12x Foto's laten een nieuw licht schijnen op Noord-Korea

Volgens Guttenfelder krijgt toneel nu hoge prioriteit voor jonge kinderen in NoordKorea Op deze foto staat een kleuter op het punt een toneelstuk op te voeren over een populair kindersprookjepinterest icon
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
1
Volgens Guttenfelder krijgt toneel nu hoge prioriteit voor jonge kinderen in NoordKorea Op deze foto staat een kleuter op het punt een toneelstuk op te voeren over een populair kindersprookje
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Volgens Guttenfelder krijgt toneel nu hoge prioriteit voor jonge kinderen in Noord-Korea. Op deze foto staat een kleuter op het punt een toneelstuk op te voeren over een populair kindersprookje.
2
Telkens als hij een school of fabriek bezocht zag Guttenfelder hoeveel tijd en energie er werd gestoken in kunst voor kinderen
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Telkens als hij een school of fabriek bezocht zag Guttenfelder hoeveel tijd en energie er werd gestoken in kunst voor kinderen.
3
Kleuters oefenen het rijden op eenwielers op een sportschool in Pyongyang
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Kleuters oefenen het rijden op eenwielers op een sportschool in Pyongyang.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Leider Kim Jongun roept iedereen op om weer sportief te worden Een van de meest populaire manieren om te trainen onder NoordKoreanen is skaten Op deze foto genieten skaters van een park dat speciaal hiervoor gebouwd is
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Leider Kim Jong-un roept iedereen op om weer sportief te worden. Een van de meest populaire manieren om te trainen onder Noord-Koreanen is skaten. Op deze foto genieten skaters van een park dat speciaal hiervoor gebouwd is.
5
Een spreker draait populaire lokale muziek terwijl mensen van alle leeftijden samenkomen om te dansen in een park in Pyongyang
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Een spreker draait populaire lokale muziek terwijl mensen van alle leeftijden samenkomen om te dansen in een park in Pyongyang.
6
Jongens spelen basketbal in een park in Pyongyang Leider Kim Jongun schijnt een fanatieke basketbalfan te zijn Toen voormalig minister van buitenlandse zaken Melanie Albright een bezoek bracht aan NoordKorea gaf ze voormalig leider Kim JongIl een door Michael Jordan gesigneerde basketbal
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Jongens spelen basketbal in een park in Pyongyang. Leider Kim Jong-un schijnt een fanatieke basketbalfan te zijn. Toen voormalig minister van buitenlandse zaken Melanie Albright een bezoek bracht aan Noord-Korea gaf ze voormalig leider Kim Jong-Il een door Michael Jordan gesigneerde basketbal.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Kermissen en carnaval is populair in heel NoordKorea Op deze foto schieten kinderen met speelgoedpistolen bij een kermisspel
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Kermissen en carnaval is populair in heel Noord-Korea. Op deze foto schieten kinderen met speelgoedpistolen bij een kermisspel.
8
Op de Kim Il Sung universiteit in Pyongyang zwemmen studenten in een zwembad en genieten ze van waterstraalmassages
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Op de Kim Il Sung universiteit in Pyongyang zwemmen studenten in een zwembad en genieten ze van waterstraalmassages.
9
Een groep fabrieksarbeiders en hun gezinnen brengen hun vrije dag door in een nieuw zwembad in Pyongyang Mensen doken en landden op hun buik zegt Guttenfelder Ze waren gewoon zo blij ook al hadden ze geen flauw idee hoe ze moesten duiken
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Een groep fabrieksarbeiders en hun gezinnen brengen hun vrije dag door in een nieuw zwembad in Pyongyang. “Mensen doken en landden op hun buik.”, zegt Guttenfelder “Ze waren gewoon zo blij, ook al hadden ze geen flauw idee hoe ze moesten duiken.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Schoolkinderen klauteren over een glijbaan in een speeltuin dat moet lijken op een NoordKoreaans vliegtuig
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Schoolkinderen klauteren over een glijbaan in een speeltuin dat moet lijken op een Noord-Koreaans vliegtuig.
11
Een jongetje klimt op een glijbaan terwijl skaters toekijken Sommige westerse iconen  zoals Mickey Mouse op de rugzak van het jongetje  zijn zo doordringend dat ze zelfs de afgesloten wereld van NoordKorea bereiken
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Een jongetje klimt op een glijbaan terwijl skaters toekijken. Sommige westerse iconen - zoals Mickey Mouse op de rugzak van het jongetje - zijn zo doordringend, dat ze zelfs de afgesloten wereld van Noord-Korea bereiken.
12
Kleurrijke speeltoestellen steken af tegen een grauw appartementengebouw in Pyongyang Guttenfelder zegt dat ondanks lange werkdagen en strak gecontroleerde privlevens mensen echt het beste proberen te maken van een verdomd moeilijke situatie
Foto: David Guttenfelder, National Geographic
Kleurrijke speeltoestellen steken af tegen een grauw appartementengebouw in Pyongyang. Guttenfelder zegt dat ondanks lange werkdagen en strak gecontroleerde privélevens “mensen echt het beste proberen te maken van een verdomd moeilijke situatie.”.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder