Skip to Content

18x Surreële stadsfoto's die suggereren dat de stad van de toekomst er is

De mix van nieuwe en oude architectuur is een van de redenen waarom ik hier graag ben zegt John Matzick bij zijn foto van de noordwestelijke stad in het Pacifisch gebied Openbaar vervoer is onmisbaar voor steden die de koolstofuitstoot met al zijn warmtevasthoudende eigenschappen willen beperkenpinterest icon
Foto: John Matzick, National Geographic Your Shot
1
De mix van nieuwe en oude architectuur is een van de redenen waarom ik hier graag ben zegt John Matzick bij zijn foto van de noordwestelijke stad in het Pacifisch gebied Openbaar vervoer is onmisbaar voor steden die de koolstofuitstoot met al zijn warmtevasthoudende eigenschappen willen beperken
Foto: John Matzick, National Geographic Your Shot
De ‘mix van nieuwe en oude architectuur is een van de redenen waarom ik hier graag ben’, zegt John Matzick bij zijn foto van de noordwestelijke stad in het Pacifisch gebied. Openbaar vervoer is onmisbaar voor steden die de koolstofuitstoot met al zijn warmtevasthoudende eigenschappen willen beperken.
2
Het nieuwe OHSU Collaborative Life Sciences Building in Portland Oregon is ontworpen om natuurlijk licht binnen te laten vertelt fotograaf Pat Rose Haar foto herinnert aan een tekening van MC Escher omdat je niet weet welke kant nu de bovenkant is zegt Corcoran
Foto: Pat Rose, National Geographic Your Shot
Het nieuwe OHSU Collaborative Life Sciences Building in Portland, Oregon, is ontworpen om natuurlijk licht binnen te laten, vertelt fotograaf Pat Rose. Haar foto ‘herinnert aan een tekening van M.C. Escher omdat je niet weet welke kant nu de bovenkant is’, zegt Corcoran.
3
In Stockholm wordt een ritje met de metro een esthetische ervaring Ik heb het gevoel alsof ik een ondergrondse wereld op de planeet Mars betreed vertelt Corcoran bij de foto van Markus Pavlowsky
Foto: Markus Pavlowsky, National Geographic Your Shot
In Stockholm wordt een ritje met de metro een esthetische ervaring. "Ik heb het gevoel alsof ik een ondergrondse wereld op de planeet Mars betreed”, vertelt Corcoran bij de foto van Markus Pavlowsky.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een doorzichtige tunnel verbindt twee wolkenkrabbers van het Umeda Sky Building in Osaka Japan De vage en wat onvaste kwaliteit van de compositie van Haitong Yu is futuristisch maar gaf Corcoran ook een algeheel gevoel van ongemak
Foto: Haitong Yu, National Geographic Your Shot
Een doorzichtige tunnel verbindt twee wolkenkrabbers van het Umeda Sky Building in Osaka, Japan. De vage en wat onvaste kwaliteit van de compositie van Haitong Yu is futuristisch, maar gaf Corcoran ook een ‘algeheel gevoel van ongemak’.
5
Dennis Wat roept het populaire spel waarbij je blokjes moet stapelen in herinnering met deze foto van het dichtbevolkte Hongkong Volgens Corcoran stelt de foto je in staat om een leven in dit gedrocht van appartementencomplexen voor te stellen
Foto: Dennis Wat, National Geographic Your Shot
Dennis Wat roept het populaire spel waarbij je blokjes moet stapelen in herinnering met deze foto van het dichtbevolkte Hongkong. Volgens Corcoran stelt de foto je in staat ‘om een leven in dit gedrocht van appartementencomplexen voor te stellen’.
6
Bomen sieren de balkons van deze woontoren in Milaan die werd gefotografeerd door Gaetano Cessati Corcoran De strakke compositie laat de kijker wel een minuut raden wat hij nu eigenlijk ziet
Foto: Gaetano Cessati, National Geographic Your Shot
Bomen sieren de balkons van deze woontoren in Milaan, die werd gefotografeerd door Gaetano Cessati. Corcoran: "De strakke compositie laat de kijker wel een minuut raden wat hij nu eigenlijk ziet.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Jackson Hunt maakte deze foto van een basketbalveld boven op een parkeergarage De ruimte in Hongkong is schaars vertelt hij  er wordt niets verspild
Foto: Jackson Hung, National Geographic Your Shot
Jackson Hunt maakte deze foto van een basketbalveld boven op een parkeergarage. "De ruimte in Hongkong is schaars”, vertelt hij - er wordt niets verspild.
8
Stas Bartnikas maakte deze luchtfoto van een buurt in Toronto waar de herfstbladeren voor kleur zorgen
Foto: Stas Bartnikas, National Geographic Your Shot
Stas Bartnikas maakte deze luchtfoto van een buurt in Toronto, waar de herfstbladeren voor kleur zorgen.
9
Computerchips zien er angstaanjagend stads uit in een foto die het idee van technologie sociale netwerken en steden combineert Corcoran Wat een geweldig idee om technologie zelf te gebruiken om te laten zien dat ze in onze toekomst  hoe goed of slecht ook  nauw zijn verbonden
Foto: Gabriella Napolitano, National Geographic Your Shot
Computerchips zien er angstaanjagend stads uit in een foto die het idee van technologie, sociale netwerken en steden combineert. Corcoran: "Wat een geweldig idee om technologie zelf te gebruiken om te laten zien dat ze in onze toekomst - hoe goed of slecht ook - nauw zijn verbonden.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Ravin Schmidle maakte deze foto om de steeds verticalere en ietwat claustrofobische aard van steden als gevolg van de bevolkingsgroei vast te leggen Corcoran noemt het effect vergelijkbaar met een still uit The Hunger Games
Foto: Ravin Schmidl, National Geographic Your Shot
Ravin Schmidle maakte deze foto om de steeds verticalere en ietwat claustrofobische aard van steden als gevolg van de bevolkingsgroei vast te leggen. Corcoran noemt het effect vergelijkbaar met ‘een still uit The Hunger Games’.
11
Het uitzicht hier op Gardens by the Bay in Singapore was volgens Andrew Tsang bovennatuurlijk en toch was de sensatie van een regenwoud ongemeen echt Corcoran voegt daaraan toe Het is aan ons om te zorgen dat we in de toekomst niet afhankelijk zijn van een virtueel regenwoud
Foto: Andrew Tsang, National Geographic Your Shot
Het uitzicht hier op Gardens by the Bay in Singapore was volgens Andrew Tsang ‘bovennatuurlijk en toch was de sensatie van een regenwoud ongemeen echt’. Corcoran voegt daaraan toe: "Het is aan ons om te zorgen dat we in de toekomst niet afhankelijk zijn van een virtueel regenwoud.”
12
Corcoran wijst op de lagen van mensen groen en licht in de foto van Alexandra Diers van struiken in een naamloos caf Diers De uitdaging van de toekomst is zorgen dat de steden groen blijven
Foto: Alexandra Diers, National Geographic Your Shot
Corcoran wijst op de lagen van mensen, groen en licht in de foto van Alexandra Diers van struiken in een naamloos café. Diers: "De uitdaging van de toekomst is zorgen dat de steden groen blijven”.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Campbell Sheppard maakte deze foto bij het Darlington Memorial Hospital in Engeland Tot nu toe is er volgens Sheppard maar n laadstation voor elektrische autos maar er worden er in het hele land meer gerealiseerd
Foto: Campbell Sheppard, National Geographic Your Shot
Campbell Sheppard maakte deze foto bij het Darlington Memorial Hospital in Engeland. Tot nu toe is er volgens Sheppard maar één laadstation voor elektrische auto's, maar er worden er in het hele land meer gerealiseerd.
14
De foto van Fabian P vanaf de Lupubrug in Shanghai illustreert de problemen met het verkeer n de luchtkwaliteit waar zoveel steden op aarde mee te kampen hebben
Foto: Fabian P., National Geographic Your Shot
De foto van Fabian P. vanaf de Lupubrug in Shanghai illustreert de problemen met het verkeer én de luchtkwaliteit waar zoveel steden op aarde mee te kampen hebben.
15
Muhammad Naim Mohd Fadil maakte deze bruisende foto van verkeer in Kuala Lumpur in Maleisi  een grote stad die nooit slaapt
Foto: Muhammad Nai'Im Mohd Fadil, National Geographic Your Shot
Muhammad Na'im Mohd Fadil maakte deze bruisende foto van verkeer in Kuala Lumpur, in Maleisië - "een grote stad die nooit slaapt”.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
De foto van Bert Bloemen van een metrospoor door Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten bood een persoonlijk en intiem inkijkje op straatniveau en is daarmee volgens Corcoran heel anders dan de vele luchtfotos die voor de opdracht werden ingestuurd
Foto: Bert Bloemen, National Geographic Your Shot
De foto van Bert Bloemen van een metrospoor door Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, bood een ‘persoonlijk en intiem’ inkijkje op straatniveau en is daarmee volgens Corcoran heel anders dan de vele luchtfoto's die voor de opdracht werden ingestuurd.
17
Corcoran was enthousiast over het gebruik van een groothoeklens door Sungjin Kim om een toch al ongewone skyline van dit anders wereldse beeld in Busan ZuidKorea te vervormen
Foto: Sungjin Kim, National Geographic Your Shot
Corcoran was enthousiast over het gebruik van een groothoeklens door Sungjin Kim om een ‘toch al ongewone skyline’ van dit anders wereldse beeld in Busan, Zuid-Korea, te vervormen.
18
Mensen bewegen zich door Osaka Japan op een doordeweekse avond De foto werd gemaakt door Untouchablephoto Jack In het jachtige verkeer gaan de gezichten verloren
Foto: Untouchablephoto Jack, National Geographic Your Shot
Mensen bewegen zich door Osaka, Japan, op een doordeweekse avond. De foto werd gemaakt door Untouchablephoto Jack. In het jachtige verkeer gaan de gezichten verloren.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder