• Ga met ons mee
  • SCHRIJF JE IN
  • Abonneren
  • Shop
  • Disney+
National Geographic
National Geographic
  • Coronavirus: achtergrond
  • Perpetual Planet
  • TV-GIDS
  • NatGeo Family
Fotografie

Deze beelden maakten fotografische geschiedenis

Published 3 mrt. 2017 04:55 CET, Updated 16 mrt. 2017 14:47 CET
Derde keer gaat het goed
Admiral Robert E. Peary zoekt de horizon af naar land in zijn derde poging om de noordpool te bereiken in 1909. De succesvolle reis maakte van Peary de eerste mens om het gebied te bereiken.
Foto van Foto: Robert E. Peary, National Geographic
David Fairchild gebuikte een 3,7-meter lange camera, met de bijnaam “Long Tom”, om dit sterk uitvergrote beeld te maken van een Californische wolfspin voor zijn artikel in de National Geographic in 1913, “De monsters in onze achtertuinen” [sic].
Foto van Foto: David G. Fairchild, National Geographic
Williamson's Undersea Wonders nam deze foto van actrice Lulu McGrath voor de stomme film uit 1922, Wonders of the Sea. De productiefirma was gespecialiseerd in film en foto's geschoten door een patrijspoort van hun gepatenteerde onderzeeërkamer.
Foto van Foto: Submarine Film Corp.
Deze foto van een boneknaap verscheen bij een artikel uit 1927 in National Geographic dat de eerste onderwaterkleurenfoto's ooit liet zien. De fotograaf nam hem met autochrome, de eerste levensvatbare methode voor kleurenfotografie.
Foto van Foto: W. H. Longley en Charles Martin, National Geographic
Op deze foto uit 1925 staat de Sfinx van Giza voor hij volledig uitgegraven was. Nadat hij helemaal was blootgelegd, waarschuwde de hoofdredacteur van National Geographic zijn personeel om de foto niet meer te gebruiken, omdat hij “heel erg gedateerd is”.
Foto van Foto: Hans Hildenbrand, National Geographic
Deze foto van het Vrijheidsbeeld verscheen in 1930 bij een artikel in National Geographic over de eerste succesvolle kleurenfoto's vanuit de lucht. De fotograaf gebruikte Finlay, een proces met een kortere ontwikkeltijd dan autochrome.
Foto van Foto: Melville B. Grosvenor, National Geographic
Toen National Geographic deze foto van South Dakota publiceerde in 1936 was het de foto van de hoogste plek ooit genomen. Het beeld werd vastgelegd vanuit de Explorer II helium ballon, het eerste vliegend apparaat dat de stratosfeer bereikte.
Foto van Foto: Albert W. Stevens, National Geographic
In 1937 publiceerde National Geographic de eerste foto met natuurlijke kleuren van de zonsverduistering.
Foto van Foto: Irvine C. Gardner, National Geographic
BEKIJK ANDERE MAANDEN
  • Fotografie
Meld je aan voor de nieuwsbrief
SCHRIJF JE IN

Volg

facebooktwitterinstagramyoutube

GebruiksvoorwaardenPrivacybeleid (Bijgewerkt)Cookiebeleid