Skip to Content

De Gili-eilanden, tropische parels van Lombok

Iedereen weet dat Indonesië een paradijselijke bestemming is, maar de Gili-eilanden zijn nog net iets paradijselijker dan de rest van het land...
This is an imagepinterest icon
Matthew Williams-Ellis/robertharding/Getty Images
1
Gili Meno is het middelste eiland van de eilandengroep Dit is het kleinste en ook rustigste van de Gilieilanden Rond het hele eiland ligt een zandstrand waar gezwommen kan worden Een bijzondere attractie op dit eiland is het schildpadreservaat waar jonge dieren worden beschermd tot ze volwassen zijn Wie rond dit eiland snorkelt komt daardoor gegarandeerd schildpadden tegen
AGF / Getty Images
Gili Meno is het middelste eiland van de eilandengroep. Dit is het kleinste en ook rustigste van de Gili-eilanden. Rond het hele eiland ligt een zandstrand waar gezwommen kan worden. Een bijzondere attractie op dit eiland is het schildpadreservaat, waar jonge dieren worden beschermd tot ze volwassen zijn. Wie rond dit eiland snorkelt, komt daardoor gegarandeerd schildpadden tegen.
2
Dit eiland ligt het dichtst bij Lombok en is waarschijnlijk het minst ontwikkeld van de drie Gilieilanden Voor budgetreizigers en avonturiers is dat juist een reden om dit eiland uit te kiezen Wie hier voet aan land zet voegt zich bij een hechte lokale gemeenschap Het eiland is in 25 uur rond te hiken maar wees goed voorbereid om van het gebaande pad te gaan
JTB Photo / Getty Images
Dit eiland ligt het dichtst bij Lombok en is waarschijnlijk het minst ontwikkeld van de drie Gili-eilanden. Voor budgetreizigers en avonturiers is dat juist een reden om dit eiland uit te kiezen. Wie hier voet aan land zet, voegt zich bij een hechte lokale gemeenschap. Het eiland is in 2,5 uur rond te hiken, maar wees goed voorbereid om van het gebaande pad te gaan.
3
Gili Trawangan is het grootste van de eilanden met een populatie van ongeveer 1500 mensen Hier vinden toeristen alles wat ze nodig zouden kunnen hebben prachtige resorts tal van mogelijkheden om te duiken en een gevarieerd nachtleven Tr na Ng claimt zelfs dat dit het kleinste eiland ter wereld is waarop je een Ierse pub vindt
Tom Roeleveld, Flickr
Gili Trawangan is het grootste van de eilanden, met een populatie van ongeveer 1.500 mensen. Hier vinden toeristen alles wat ze nodig zouden kunnen hebben: prachtige resorts, tal van mogelijkheden om te duiken en een gevarieerd nachtleven. Tîr na Nôg claimt zelfs dat dit het kleinste eiland ter wereld is waarop je een Ierse pub vindt.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Om de Gilieilanden vanuit een heel ander perspectief te bekijken beklim je Mount Rinjani op Lombok of Mount Agung op Bali Geniet op een van deze indrukwekkende uitkijkpunten van het perfecte uitzicht over de drie eilanden
Ullstein Bild / Getty Images
Om de Gili-eilanden vanuit een heel ander perspectief te bekijken, beklim je Mount Rinjani op Lombok of Mount Agung op Bali. Geniet op een van deze indrukwekkende uitkijkpunten van het perfecte uitzicht over de drie eilanden.
5
De Gilieilanden zijn bekend als perfecte duiklocaties vanwege de constante watertemperatuur van 30 graden die gunstig is voor veel vissoorten waaronder haaien Hoewel een groot deel van het koraal rond de eilanden is verwoest door dynamietvissers zetten lokale milieuorganisaties zich in om het koraal weer terug te laten groeien
Ridho Nur Imansyah, Flickr
De Gili-eilanden zijn bekend als perfecte duiklocaties, vanwege de constante watertemperatuur van 30 graden die gunstig is voor veel vissoorten, waaronder haaien. Hoewel een groot deel van het koraal rond de eilanden is verwoest door dynamietvissers, zetten lokale milieuorganisaties zich in om het koraal weer terug te laten groeien.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder