Skip to Content

Hanoi op je bord

Van straattentjes tot chique restaurants: onze fotograaf Catherine Karnow bezoekt de keuken van Hanoi, een van haar favoriete steden in Vietnam.
This is an imagepinterest icon
Advertentie - Lees hieronder verder
1
In de Oude Wijk geeft een moeder haar zoontje een ontbijt van omelet met traditonele kruiden voordat ze hem naar school brengt
Catherine Karnow
In de Oude Wijk geeft een moeder haar zoontje een ontbijt van omelet met traditonele kruiden voordat ze hem naar school brengt.
2
In aN Store een winkel in de smalle Ly ao Thanhstraat staan enkele potten koffiebloemenhoning uitgestald voor een poster uit de jaren 80 die de kippenhouderij promoot De honing van Domaine Morere in de hooglanden van Dalat wordt vooral voor medische doeleinden gebruikt en soms als zoetstof voor de thee
Catherine Karnow
In aN Store, een winkel in de smalle Lý Đạo Thành-straat, staan enkele potten koffiebloemenhoning uitgestald voor een poster uit de jaren ’80 die de kippenhouderij promoot. De honing, van Domaine Morère in de hooglanden van Dalat, wordt vooral voor medische doeleinden gebruikt, en soms als zoetstof voor de thee.
3
Een serveerster dekt een tafel in Uudam een chique veganistisch restaurant in Hanoi Catherine Smaakvol design en veganistisch eten dat is volledig nieuw in Vietnam Het decor van planten en bomen zorgt voor een oase van rust in het centrum van het hectische Hanoi
Catherine Karnow
Een serveerster dekt een tafel in Uudam, een chique veganistisch restaurant in Hanoi. Catherine: ‘Smaakvol design en veganistisch eten, dat is volledig nieuw in Vietnam. Het decor van planten en bomen zorgt voor een oase van rust in het centrum van het hectische Hanoi.’
Advertentie - Lees hieronder verder
4
V Thu Phuong rechts in beeld Ly Quoc Su een van de oudste tempels van Hanoi per dag verkoopt ze ongeveer 70 vruchten Wat ik het leukst vind van dit werk is buitenlanders te ontmoeten en te spreken zegt ze
Catherine Karnow
Vū Thu Phuong, rechts in beeld Ly Quoc Su, een van de oudste tempels van Hanoi. per dag verkoopt ze ongeveer 70 vruchten. ‘Wat ik het leukst vind van dit werk, is buitenlanders te ontmoeten en te spreken!’ zegt ze.
5
Deze traditionele kommen gemaakt in het keramiekdorp Bat Trang vlakbij Hanoi zijn versierd met oude Vietnamese Nomkarakters die uit zwang raakten toen de Fransen eind 19de eeuw het alfabet introduceerden Ze worden vooral gebruikt
Catherine Karnow
Deze traditionele kommen, gemaakt in het keramiekdorp Bat Trang, vlakbij Hanoi, zijn versierd met oude Vietnamese Nom-karakters, die uit zwang raakten toen de Fransen eind 19de eeuw het alfabet introduceerden. Ze worden vooral gebruikt.
6
Op een centraal in Hanoi gelegen Dng Xunmarkt vind je een overvloed aan vruchten groenten en kruiden die de Vietnamese keuken zijn bijzondere smaak geven  en die de vijf elementen uit de natuur vertegenwoordigen zout water zuur hout zoet aarde en pittig metaal
Catherine Karnow
Op een centraal in Hanoi gelegen Dõng Xuãn-markt vind je een overvloed aan vruchten, groenten en kruiden die de Vietnamese keuken zijn bijzondere smaak geven - en die de vijf elementen uit de natuur vertegenwoordigen: zout (water), zuur (hout), zoet (aarde) en pittig (metaal).
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Restaurant Cau Go dat letterlijk houten brug betekent biedt een spectaculair uitzicht over het Hon kimmeer in het centrum van Hanoi dat ook wel het Meer van het Zwaard wordt genoemd Hanoianen komen er graag voor een drankje en maaltijd na hun werk
Catherine Karnow
Restaurant Cau Go, dat letterlijk ‘houten brug’ betekent, biedt een spectaculair uitzicht over het Hoàn kiēm-meer, in het centrum van Hanoi, dat ook wel het Meer van het Zwaard wordt genoemd. Hanoianen komen er graag voor een drankje en maaltijd na hun werk.
8
In het hart van de Oude Wijk voor de beroemde SintJozefkathedraal poseren een politieagent en zijn bruid voor een huwelijksfotograaf Deze speelse houding duidt op een nieuw moderner Vietnam
Catherine Karnow
In het hart van de Oude Wijk, voor de beroemde Sint-Jozefkathedraal, poseren een politieagent en zijn bruid voor een huwelijksfotograaf. Deze speelse houding duidt op een nieuw, moderner Vietnam.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder