Skip to Content

Ontdek het gezelligste winterfestival van Canada

Het roept herinneringen op aan hoe de winters in Nederland vroeger waren tijdens de elfstedentochten: het Silver Skate Festival, ofwel het oudste festival van Edmonton.
door Veerle Witte
Het roept herinneringen op aan hoe de winters in Nederland vroeger waren tijdens de elfstedentochten het Silver Skate Festival ofwel het oudste festival van Edmonton Ieder jaar  al 27 keer op rij  wordt het Hawlerak Park in de hoofdstad van Alberta getransformeerd in een winterwonderparadijs Schaatstoernooien op natuurijs enorme sneeuwsculpturen en livemuziek van opkomende artiesten dit tiendaagse winterfestival in Edmonton mag je niet missenpinterest icon
Marc J. Chalifoux
1
Het roept herinneringen op aan hoe de winters in Nederland vroeger waren tijdens de elfstedentochten het Silver Skate Festival ofwel het oudste festival van Edmonton Ieder jaar  al 27 keer op rij  wordt het Hawlerak Park in de hoofdstad van Alberta getransformeerd in een winterwonderparadijs Schaatstoernooien op natuurijs enorme sneeuwsculpturen en livemuziek van opkomende artiesten dit tiendaagse winterfestival in Edmonton mag je niet missen
Marc J. Chalifoux
Het roept herinneringen op aan hoe de winters in Nederland vroeger waren tijdens de elfstedentochten: het Silver Skate Festival, ofwel het oudste festival van Edmonton. Ieder jaar – al 27 keer op rij – wordt het Hawlerak Park in de hoofdstad van Alberta getransformeerd in een winterwonderparadijs. Schaatstoernooien op natuurijs, enorme sneeuwsculpturen en livemuziek van opkomende artiesten: dit tiendaagse winterfestival in Edmonton mag je niet missen!
2
Dwaal rond door de Sculpture Garden met enorme sneeuwsculpturen gemaakt door artiesten van over de hele wereld
Marc J. Chalifoux
Dwaal rond door de Sculpture Garden, met enorme sneeuwsculpturen gemaakt door artiesten van over de hele wereld!
3
Juich de schaatsers toe tijdens de Kortebaanraces een typisch Nederlandse schaatswedstrijd Zo hebben we ze al een tijdje niet meer meegemaakt thuis
Marc J. Chalifoux
Juich de schaatsers toe tijdens de Kortebaanraces: een typisch Nederlandse schaatswedstrijd. Zo hebben we ze al een tijdje niet meer meegemaakt thuis.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Opwarmen doe je in de tipis van het Heritage Village waar je verschillende ambachten kan leren en luistert naar verhalen  onder andere van Canadese indianen
Marc Chalifoux
Opwarmen doe je in de tipi's van het Heritage Village, waar je verschillende ambachten kan leren en luistert naar verhalen – onder andere van Canadese indianen.
5
Naast kletsen en opwarmen in de tipis kan je gezellig aanschuiven aan een van de kampvuren die aangestoken worden in het tentendorp Ook lekker om marshmallows boven te roosteren
Marc Chalifoux
Naast kletsen en opwarmen in de tipi's, kan je gezellig aanschuiven aan een van de kampvuren die aangestoken worden in het tentendorp. Ook lekker om marshmallows boven te roosteren!
6
Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de naastgelegen ijskastelen waar je je verwondert aan de gigantische creaties en van een ijsglijbaan roetsjt s Avonds wordt de witblauwe wereld opgelicht door kleurrijke lichtinstallaties
Chris Tse
Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de naastgelegen ijskastelen, waar je je verwondert aan de gigantische creaties en van een ijsglijbaan roetsjt. ’s Avonds wordt de wit-blauwe wereld opgelicht door kleurrijke lichtinstallaties.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Naast professionele schaatsers aanmoedigen kan je zelf ook het ijs op Jong en oud draaien pirouetjes op de enorme natuurlijke schaatsbaan van het Silver Skate Festival dat niet voor niks zo genoemd is
Marc Chalifoux
Naast professionele schaatsers aanmoedigen, kan je zelf ook het ijs op. Jong en oud draaien pirouetjes op de enorme natuurlijke schaatsbaan van het Silver Skate Festival, dat niet voor niks zo genoemd is.
8
Voor de kleintjes is er vanalles te doen met als hoogtepunt de Folk Trail met waanzinnige lichtinstallaties waar acteurs verkleed als sprookjesfiguren de kinderen meenemen op avontuur Als ze daar genoeg van hebben blijft er genoeg tijd over om te dwalen langs alle kunstwerken van sneeuw en ijs
Chris Tse
Voor de kleintjes is er vanalles te doen, met als hoogtepunt de Folk Trail met waanzinnige lichtinstallaties waar acteurs verkleed als sprookjesfiguren de kinderen meenemen op avontuur. Als ze daar genoeg van hebben, blijft er genoeg tijd over om te dwalen langs alle kunstwerken van sneeuw en ijs.
9
Iedere dag wordt er een nieuw sculptuur gebouwd om tegen het begin van de avond in brand te steken Enorme vlammen steken fel af tegen de donkere hemel een letterlijk hoogtepunt van het festival Meer weten over het Silver Skate Festival Lees verder op de website  Of lees verder over winterstad Edmonton
Marc Chalifoux
Iedere dag wordt er een nieuw sculptuur gebouwd om tegen het begin van de avond in brand te steken. Enorme vlammen steken fel af tegen de donkere hemel: een letterlijk hoogtepunt van het festival! Meer weten over het Silver Skate Festival? Lees verder op de website > Of lees verder over winterstad Edmonton!

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder