Skip to Content

Griezelige spaceshuttles uit Sovjettijdperk in Kazachse woestijn

Het interieur is vrijwel exact gelijk aan dat van het echte ruimtevaartuig Slechts enkele elementen zijn vervangen door houten blokken waarop de naam en het gewicht van de vervangen eenheid staan geschreven De toegangsmodule en de cockpit zijn vervallen en roepen een melancholische sfeer op maar het vrachtruim en de motorruimte zien er nog betrekkelijk goed uitpinterest icon
Ralph Mirebs
1
Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Russische spaceshuttle
2
Een skelet van de MKS gemaakt van speciaal constructiestaal moest de drukgolf kunnen weerstaan die zou ontstaan als een zware raket op het dichtstbijzijnde lanceerplatform zou exploderen Aan weerszijden van het hoofdgebouw bevinden zich de vier verdiepingen tellende zijgebouwen waar testapparatuur en installaties voor ventilatie en elektriciteit waren gehuisvest hier werd met kunstmatige overdruk gezorgd voor een stofvrije ruimte waarin aan de shuttle werd gewerkt Alle deuren en gangen die met deze ruimte in verbinding stonden konden hermetisch worden afgesloten Onder het plafond bevinden zich drie portaalkranen elk met een hijscapaciteit van 400 ton
Ralph Mirebs
Een skelet van de MKS, gemaakt van speciaal constructiestaal, moest de drukgolf kunnen weerstaan die zou ontstaan als een zware raket op het dichtstbijzijnde lanceerplatform zou exploderen. Aan weerszijden van het hoofdgebouw bevinden zich de vier verdiepingen tellende zijgebouwen, waar testapparatuur en installaties voor ventilatie en elektriciteit waren gehuisvest; hier werd met kunstmatige overdruk gezorgd voor een stofvrije ruimte waarin aan de shuttle werd gewerkt. Alle deuren en gangen die met deze ruimte in verbinding stonden, konden hermetisch worden afgesloten. Onder het plafond bevinden zich drie portaalkranen, elk met een hijscapaciteit van 400 ton.
3
De Sovjets vreesden dat de Amerikaanse spaceshuttle zou worden ingezet als wapen en dus bouwden ze hun eigen versie in 2014 op basis van gestolen bouwtekeningen
Ralph Mirebs
De Sovjets vreesden dat de Amerikaanse spaceshuttle zou worden ingezet als wapen, en dus bouwden ze hun eigen versie in 2014 op basis van gestolen bouwtekeningen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het interieur is vrijwel exact gelijk aan dat van het echte ruimtevaartuig Slechts enkele elementen zijn vervangen door houten blokken waarop de naam en het gewicht van de vervangen eenheid staan geschreven De toegangsmodule en de cockpit zijn vervallen en roepen een melancholische sfeer op maar het vrachtruim en de motorruimte zien er nog betrekkelijk goed uit
Ralph Mirebs
Het interieur is vrijwel exact gelijk aan dat van het echte ruimtevaartuig. Slechts enkele elementen zijn vervangen door houten blokken, waarop de naam en het gewicht van de vervangen eenheid staan geschreven. De toegangsmodule en de cockpit zijn vervallen en roepen een melancholische sfeer op, maar het vrachtruim en de motorruimte zien er nog betrekkelijk goed uit.
5
Achterkant van de Russische spaceshuttle
Foto: Ralph Mirebs
Achterkant van de Russische spaceshuttle
6
Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Russische spaceshuttle
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Russische spaceshuttle
8
Vrachtruim van de Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Vrachtruim van de Russische spaceshuttle
9
Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Russische spaceshuttle
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Interieur van de Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Interieur van de Russische spaceshuttle
11
Russische spaceshuttle
Ralph Mirebs
Russische spaceshuttle

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder